Belföld

Itt az iskolapélda Orbán szalámi-taktikájára

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 01. 31. 06:52

A Magyar Nemzet szerint megosztott lett a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely eddig bojkottálta a Köznevelési Kerekasztalt, ám néhányan most irányt váltanának. Galló Istvánné elnök ezt azzal magyarázta, hogy van, aki szerint ez garantálja  a túlélésüket, ő azonban úgy látja, ez a lépés teljesen hiteltelenítené korábbi kritikáikat és magát a szakszervezetet is.

Szerinte immár szakadás van a PSZ országos vezetőségében, amelynek figyelmét felhívta arra, hogy a csatlakozást a kerekasztalhoz a kormányzati kommunikáció „nagyon keményen ki is használná”, miközben a döntés ellentétes a korábbi kongresszusi határozattal. Galló Istvánné szerint a szakszervezet az irányváltást nem élné túl.

Bár erre korábban nem volt példa, már döntő szempont,  hogy egyes megyei vezetők melyik pártot preferálják. Így van, aki a Fidesz hálájára számít, ha legitimálnák a kerekasztalt és a kormány oktatáspolitikáját.
Gallóné mandátuma júniusig szól, most még egy kísérletet tesz az egység helyreállítására, mivel a visszajelzések alapján maga a tagság nem is tud a belháborúról, arról, hogy vezetőik mintegy fele az új irány híve lenne. Az elnök azt mondta, hétfőn újabb országos vezetői értekezlet lesz, akár az is előfordulhat, hogy rendkívüli kongresszus összehívása mellett döntenek. Utóbbinak ő örülne, mert tiszta helyzetet teremtene.

A Magyar Nemzet megkereste a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét is. Mendrey László elnök azt mondta, semmiképp sem csatlakoznak a kerekasztalhoz, a választások után, ha feláll az új kormány, mérlegelnek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Győr, 2017. szeptember 8.
A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Öngyilkos akciót hirdetett a Tesco?

Kommentek

WASHINGTON, DC - AUGUST 01: (AFP OUT) U.S. President Donald Trump listens during a meeting with inner city pastors in the Cabinet Room of the White House on August 1, 2018 in Washington, DC. (Photo by Oliver Contreras - Pool/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.