Belföld

Itt az iskolapélda Orbán szalámi-taktikájára

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 01. 31. 06:52

A Magyar Nemzet szerint megosztott lett a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely eddig bojkottálta a Köznevelési Kerekasztalt, ám néhányan most irányt váltanának. Galló Istvánné elnök ezt azzal magyarázta, hogy van, aki szerint ez garantálja  a túlélésüket, ő azonban úgy látja, ez a lépés teljesen hiteltelenítené korábbi kritikáikat és magát a szakszervezetet is.

Szerinte immár szakadás van a PSZ országos vezetőségében, amelynek figyelmét felhívta arra, hogy a csatlakozást a kerekasztalhoz a kormányzati kommunikáció „nagyon keményen ki is használná”, miközben a döntés ellentétes a korábbi kongresszusi határozattal. Galló Istvánné szerint a szakszervezet az irányváltást nem élné túl.

Bár erre korábban nem volt példa, már döntő szempont,  hogy egyes megyei vezetők melyik pártot preferálják. Így van, aki a Fidesz hálájára számít, ha legitimálnák a kerekasztalt és a kormány oktatáspolitikáját.
Gallóné mandátuma júniusig szól, most még egy kísérletet tesz az egység helyreállítására, mivel a visszajelzések alapján maga a tagság nem is tud a belháborúról, arról, hogy vezetőik mintegy fele az új irány híve lenne. Az elnök azt mondta, hétfőn újabb országos vezetői értekezlet lesz, akár az is előfordulhat, hogy rendkívüli kongresszus összehívása mellett döntenek. Utóbbinak ő örülne, mert tiszta helyzetet teremtene.

A Magyar Nemzet megkereste a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét is. Mendrey László elnök azt mondta, semmiképp sem csatlakoznak a kerekasztalhoz, a választások után, ha feláll az új kormány, mérlegelnek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.