Belföld

Itt az iskolapélda Orbán szalámi-taktikájára

A Magyar Nemzet szerint megosztott lett a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely eddig bojkottálta a Köznevelési Kerekasztalt, ám néhányan most irányt váltanának. Galló Istvánné elnök ezt azzal magyarázta, hogy van, aki szerint ez garantálja  a túlélésüket, ő azonban úgy látja, ez a lépés teljesen hiteltelenítené korábbi kritikáikat és magát a szakszervezetet is.

Szerinte immár szakadás van a PSZ országos vezetőségében, amelynek figyelmét felhívta arra, hogy a csatlakozást a kerekasztalhoz a kormányzati kommunikáció „nagyon keményen ki is használná”, miközben a döntés ellentétes a korábbi kongresszusi határozattal. Galló Istvánné szerint a szakszervezet az irányváltást nem élné túl.

Bár erre korábban nem volt példa, már döntő szempont,  hogy egyes megyei vezetők melyik pártot preferálják. Így van, aki a Fidesz hálájára számít, ha legitimálnák a kerekasztalt és a kormány oktatáspolitikáját.
Gallóné mandátuma júniusig szól, most még egy kísérletet tesz az egység helyreállítására, mivel a visszajelzések alapján maga a tagság nem is tud a belháborúról, arról, hogy vezetőik mintegy fele az új irány híve lenne. Az elnök azt mondta, hétfőn újabb országos vezetői értekezlet lesz, akár az is előfordulhat, hogy rendkívüli kongresszus összehívása mellett döntenek. Utóbbinak ő örülne, mert tiszta helyzetet teremtene.

A Magyar Nemzet megkereste a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét is. Mendrey László elnök azt mondta, semmiképp sem csatlakoznak a kerekasztalhoz, a választások után, ha feláll az új kormány, mérlegelnek.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,90%
Fidesz-KDNP 52,26%
DK 16,21%
Momentum 9,90%
MSZP-P 6,67%
Jobbik 6,42%
Mi Hazánk 3,32%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények