Közélet

Orbán kerüli a sajtót Bécsben

Kurz meggyőzte, hogy tegyenek közös nyilatkozatot, de ott is csak a kormányközeli sajtó kérdezhet.

A Die Presse arról ír, hogy a Bécsben tartózkodó Orbán Viktor nem akarja kitenni magát kényes kérdéseknek, ezért igyekszik elkerülni minden találkozást a sajtóval. Az interjúkérelmeket elutasították, és egy hétfőre tervezett sajtóbeszélgetést is lemondtak – idézi az Index az osztrák lapot.

Azt írták: a magyar miniszterelnök az osztrák kancellárral folytatott megbeszélése után sem akart a sajtó elé állni, de a nagy médiaérdeklődés miatt Sebastian Kurz meggyőzte, hogy tegyenek közös nyilatkozatot. Az Index tudósítójának a helyszínen informálisan elmondták: összesen négy kérdést fognak engedélyezni a kancellárián tartózkodó ötven újságírónak, magyar részről csak az állami média és az Echo TV kérdezhet majd.

Ha újságírókkal nem is, de egy „sajtómágnással” találkozott Orbán Viktor – mint korábban megírtuk, hétfőn tárgyalt Heinrich Pecinával, aki a Mediaworks korábbi tulajdonosaként bezáratta a Népszabadságot, majd eladta a kiadót a Mészáros Lőrinc-féle Opimus-csoportnak. Pecina ezután sem maradt magyar sajtótermékek nélkül, most a három kelet-magyarországi napilapot kiadó Russmediát birtokolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik