Közélet

Egy rejtélyes hangfelvétel szerint a Fidesz a Jobbiktól nyúl témákat

A NAV elnöke állítólag egy belsős fideszes eligazításon beszélt arról, hogy szívják el a levegőt a Jobbik elől.

Hangfelvételt hozott nyilvánosságra a Jobbik, amin állítólag Tállai András fideszes képviselő és NAV-elnök beszél arról, hogy a kormány a Jobbiktól nyúlta az ötleteit – írja az Index. Íme az egyperces, a jobbikos Sneider Tamás által feltöltött hangfelvétel:

Ezen Tállai arról beszél, hogy nincsenek könnyű helyzetben az ellenzéki pártok. Hamar rátér a Jobbikra, aminek “megállt a szárnyalás”. És itt jön a legfontosabb mondandója:

Persze a Fidesz is rájátszik, hiszen azokat a témákat, amelyeket a Jobbik mondott, hozzá kell tenni, hogy a témaválasztás és a problémafelvetés valóságos volt, azt gondolom, a választások előtt. Azért valljuk be őszintén, hogy azért odafigyelünk, hogy mit mond a Jobbik, és hát próbáljuk azt megcsinálni a parlamentben. Ilyen egyszerű. Így aztán fogy a levegő, meg fogy a téma.

Mivel sok minden nem egyértelmű a felvétellel kapcsolatban, az Index felhívta Sneidert, aki azt mondta, az egyperces anyagot ők is csak kapták, így nem tudni, hol és mikor készült. Úgy tudják, kéthónapos a kora és egy belső eligazításon beszélt a fideszeseknek így Tállai. Minderre persze nincs bizonyíték, ahogy a felvétel eredetiségére, vágatlanságára sem.  Tállai még nem reagált a lap kérdéseire.

Frissítünk!

Vona Gábor pártelnök Kálmán Olga Egyenesen című műsorában is beszélt a felvételről az ATV-n. Azt mondta, a műsorba tartva értesült róla. Szerinte semmiféle meglepetés nincs ebben, a baj, hogy elveszi a témáikat és elrontja a kormány. Az még jó lenne, ha maradéktalanul megvalósítanák őket. A határkerítést is jobbikos, Toroczkai László ásotthalmi polgármester javasolta először Vona szerint.

Ezzel nincs vége, a Fidesz is reagált, bár meglepően kurtán, nem cáfolva a felvétel valódiságát: „Ez nem más, mint a reménytelen helyzetben lévő Jobbik és a Simicska média nevetséges akciója.”

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Vajda János)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik