Közélet

Tarlósnak rá kell sóznia a Bálnát az Orbán-kormányra

Nagyon meg akar szabadulni a Bálnától, pontosabban nagyon kell az érte járó pénz a Fővárosi Önkormányzatnak. Többedszerre futott neki tavaly év végén az eladásnak a Tarlós István vezette önkormányzat, és hiába adhatott be ajánlatot bárki, egy szál jelentkező sem volt a viszonylag alacsony kihasználtsággal működő Duna-parti bevásárlóközpont megvételére. Pedig már az ajánlatadási határidő előtt két héttel Lázár János miniszter elszólta magát, azt mondta, hogy a kormány/állam fogja megvenni az épületet. Aztán mégsem történt meg.

De most újra nekifutnak. És nem bíbelődik a fővárosi vezetés holmi pályáztatással, nyilvánosan meghirdetett felhívással. Direkt a kormánnyal való tárgyalásra hatalmazta fel a Fővárosi Közgyűlés Tarlós István főpolgármestert a Bálna értékesítéséről.

Egyébként a Matolcsy György vezette jegybank megint ott sertepertélt a Bálna körül. Korábban is volt arról hír, hogy szívesen bekebeleznék az épületet, aztán nemrég az derült ki, hogy a legutóbbi pályázatnál egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg a pályázati dokumentációt – de ő sem adott ajánlatot. Mert hallották, amint Lázár bejelenti, hogy a kormány akarja megvenni az ingatlant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik