Közélet
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Tarlósnak rá kell sóznia a Bálnát az Orbán-kormányra

24.hu
24.hu

2018. 01. 24. 11:04

Nagyon meg akar szabadulni a Bálnától, pontosabban nagyon kell az érte járó pénz a Fővárosi Önkormányzatnak. Többedszerre futott neki tavaly év végén az eladásnak a Tarlós István vezette önkormányzat, és hiába adhatott be ajánlatot bárki, egy szál jelentkező sem volt a viszonylag alacsony kihasználtsággal működő Duna-parti bevásárlóközpont megvételére. Pedig már az ajánlatadási határidő előtt két héttel Lázár János miniszter elszólta magát, azt mondta, hogy a kormány/állam fogja megvenni az épületet. Aztán mégsem történt meg.

De most újra nekifutnak. És nem bíbelődik a fővárosi vezetés holmi pályáztatással, nyilvánosan meghirdetett felhívással. Direkt a kormánnyal való tárgyalásra hatalmazta fel a Fővárosi Közgyűlés Tarlós István főpolgármestert a Bálna értékesítéséről.

Egyébként a Matolcsy György vezette jegybank megint ott sertepertélt a Bálna körül. Korábban is volt arról hír, hogy szívesen bekebeleznék az épületet, aztán nemrég az derült ki, hogy a legutóbbi pályázatnál egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg a pályázati dokumentációt – de ő sem adott ajánlatot. Mert hallották, amint Lázár bejelenti, hogy a kormány akarja megvenni az ingatlant.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.