Közélet

Tagadja a Hunguest Hotels, hogy Mészáros miatt nyertek volna közbeszerzést

Elsőként számoltunk be arról a 24.hu-n, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt.-vel és egy ingatlanos céggel, a Rossimo Kft.-vel 4 milliárd forintos keretmegállapodást kötött 700 fő elszállásolására. A szerződés eredetileg becsült értéke 1,5 milliárd forint volt. A pályázatra egyetlen ajánlat érkezett a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Hunguesttől és Rossimótól.

A Magyar Időknek nyilatkozott Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója, és elmondta, hogy a szállodalánc már másodszor nyerte el konzorciumi tagként a magyar rendőrség alkalmazottainak megrendelt fővárosi szálláshelyekre szóló közbeszerzést. Hozzátette azt is, hogy az előző tulajdonos, Leisztinger Tamás cége, az Arago Zrt. idejében is ez a konzorcium telejsítette a kiírást.

A közbeszerzés résztleteit ismertetve arról beszélt, hogy a rendőrök nem pihenési szándékkal érkeznek a szállodákba, hanem a nagyszabású fővárosi események idején a fokozott biztonsági jelenlét ellátásához szükséges plusz munkaerő elhelyezéséről szól. A négy évre szóló megállapodás összesen maximum bruttó 4,8 milliárd forint elvi keretösszegről szól, de Hülvely szerint a szállások egy része a tapasztalatok szerint nem lesz teljesen kihasználva. A gyakorlat alapján a keretösszeg nagyjából 60 százaléka jelenik majd meg bevételként az igénybe vett szolgáltatásért cserébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik