Közélet

Kitiltották Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, az LMP ellentámadásba lendül

Jogi lépéseket fontolgat az LMP azután, hogy a Fidesz és az állami média is annak a munkatársunknak az ügyét firtatja, akit Szél Bernadett szeretett volna szakértőként delegálni a nemzetbiztonsági bizottságba – írja a Magyar Nemzet.

Pénteken a hirado.hu írt arról, hogy „nyomós nemzetbiztonsági oka” van, hogy Szél Bernadett LMP-s társelnököt Németh Szilárd fideszes politikus eltanácsolta a nemzetbiztonsági bizottság üléseitől. A nyomós ok a következő:

az ellenzéki politikus egy olyan külsős szakértő-munkatársat jelölt a bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel: Kabulban született, illetve „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet”, a MigSzol alkalmazottja volt”.

A Magyar Nemzet kiemeli, azok az információk, hogy valakinél a nemzetbiztonsági átvilágításon mik merülnek fel és hjogy milyen kockázatot állapítanak meg, minősített adat, vagyis nem nyilvános.

A Soros-tervvel foglalkozó nemzetbiztonsági bizottság ülése csütörtökön lesz. Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje (és egyben a bizottság teljes jogú tagja) jelezte, kitiltása ellenére részt kíván venni az ülésen.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik