Közélet

Tripla áron vállalta el a munkát Mészáros Lőrinc cége

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

Nagy formában van – igaz, jóformán a 2015 eleji G-nap óta – Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor kormányfő jó barátja, sikerült most is egy milliárdos nagyságrendű megbízást elnyernie. Persze uniós forrásból – mi másból, jól jelzi ezt, hogy Az Átlátszó összesítése szerint 2010 és 2017 vége között a Mészáros-klán különböző cégei által elnyert 476 milliárd forintnyi tenderérték döntően uniós forrásból származik: a portál számítása szerint 396 milliárd forint, a teljes összeg 83 százaléka.

A szentendrei szennyvíztisztító telep fejlesztését kell elvégezni, és mit ad isten, a Mészáros-féle cégcsoport kiemelt cégét, a Mészáros és Mészáros Kft.-t találta meg a munka. A cég szövetkezett egy másik vállalattal, az Euroaszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel, ők ketten kapták a megbízást – derül ki a hivatalos uniós értesítő honlapjáról.

Eredetileg úgy gondolta az állami fél, hogy 1,78 milliárd forintért el lehet végezni, csak épp végül 4,77 milliárd forintért vállalta a munkát a nyertes duó. Ez 2,7-szerese a becsült árnak.

Alig két nap telt el az előző nyertes megbízás kihirdetése óta, akkor 7 milliárdot húzott be Mészáros egyik másik cége, a vasútvillamosítási bizniszben utazó R-Kord.

Az idei év első munkanapján is nyert egy nagyot, 48 milliárdos megbízást az egyik Mészáros-cég.

Amúgy hét évvel ezelőtt 2 darab cége volt Orbán jó barátjának, most meg 203.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik