Közélet választás 2018

Kész a választási hirdetmény, hamarosan mindenhol látható lesz

24.hu
24.hu

2018. 01. 17. 08:10

Piros-fehér-zöld, szép cirádás lesz az április 8-i választások hirdetménye, ami kikerül a polgármesteri hivatalokba.
Korábban a témában:

Elkészült az április 8-i országgyűlési választás hirdetménye, elkezdték kiszállításukat a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – válaszolta az MTI érdeklődésére a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény a korábbi választásoknál megszokottaknál kisebb, viszont többet, 92 600 darabot gyártottak belőle.

Tartalmazza a választás napját, a választói névjegyzékkel és az ajánlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Olvasható rajta, hogy a választókerületben lakó polgár ajánlhat érvényesen jelöltet az ajánlóíven, a jelöltté váláshoz 500 érvényes ajánlás szükséges, és egy választó több jelöltet is támogathat, akik március 5-ig gyűjthetik az ajánlásokat.

Budapest, 2018. január 11.
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) választási hirdetménye az április 8-ai országgyûlési választásról tartott sajtótájékoztatón a szervezet fõvárosi székházában 2018. január 11-én. Az NVI felkészült a parlamenti választás lebonyolítására.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2018. január 11. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) választási hirdetménye az április 8-i országgyűlési választásról tartott sajtótájékoztatón a szervezet fővárosi székházában 2018. január 11-én. Az NVI felkészült a parlamenti választás lebonyolítására. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A hirdetmény tartalmazza a szavazással kapcsolatos információkat is. Tájékoztatást ad arról, hogy magyarországi lakcímmel rendelkező választó csak személyesen szavazhat, és aki nem a lakóhelyén szavaz, április 6-án 16 óráig kérheti átjelentését egy másik településre. A szavazás napján külföldön tartózkodó választók március 31-én 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. A hirdetmény tájékoztatást ad arról is, hogy a kérelmeket levélben, személyesen vagy a www.valasztas.hu oldalon lehet benyújtani.

Szavazni egy egyéni választókerületi jelöltre és egy országos listára lehet. Az országgyűlési választáson nemzetiségiként regisztrált választópolgár nemzetiségi listára szavazhat, pártlistára nem. (MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Balázs Attila)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Boy walks with his beagle dog on the country road
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.