Közélet

Együtt buszozott gyilkosával a 19 éves lány

Mint ahogy azt a 24.hu elsőkét megírta, egy 19 éves lányt január 12-én, péntek este halálra késeltek a XVII. kerületi Újlak utcában. Az elkövető egy 17 éves fiú volt, akik a rendőrök nem sokkal a bűntény után el is fogtak.

Korábban egy párt alkotott a későbbi áldozat és egykori barátja, de a lány szakított vele. A 17 éves fiú azonban nem tudott ebbe beletörődni – derül ki  a Zsaru magazin legfrissebb számából.  A lap úgy tudja, a gyilkosság napján véletlenül találkoztak a fiatalok: az Örs vezér terén vártak a buszra, amikor meglátták egymást. Hazabuszoztak, majd beültek egy kifőzdébe. Ez után kísérte haza a 17 éves fiú egykori barátnőjét, majd a lépcsőházban konfliktusba keveredtek.

A rendőrséget egy lakó értesítette azzal, hogy a 6. és a 7. emelet közötti lépcsőfordulóban egy erősen vérző lány fekszik. A lakó elmondta a rendőröknek, hogy hangos veszekedést hallott a folyosóról. Kikiabált, hogy fejezzék be, majd hirtelen csend támadt. A lakó kinézett, ekkor látta meg a földön fekvő lányt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Salling Péter százados a lapnak azt mondta, a 17 éves gyilkos nem tudta elfogadni, hogy néhány hónappal ezelőtt szakított vele áldozata, és rendszeresen járt utána. A gyilkosság után a rendőrök felkeresték a lakását, otthon volt, nem sokkal a rendőrök előtt ért haza.

A Zsaru magazin cikkéből az is kiderül, hogy a gyilkosság után a fiú felhívta szüleit azzal, hogy leszúrta a barátnőjét és öngyilkos akar lenni. A szülők érte mentek, és hazavitték, nem sokkal ezután érkeztek meg a rendőrök.

Hazaengedték az Újlak utcai gyilkossággal gyanúsított kamaszfiút
A 19 éves lányt támadója halálra késelte, úgy tudjuk, torkon szúrta. A fiú házi őrizetbe került és nyomkövetőt kapott. Az ügyészség elfogathatatlannak tartja a döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik