Közélet

Eltűnt a Fidesz honlapja

Nehezen indulhat a reggel a Lendvay utcában, a kormánypárt, a Fidesz honlapja ugyanis nem elérhető. Nem tudni, milyen sorosi ármány vezethetett ide, mindenesetre ha az ember beveri a böngészőbe a www.fidesz.hu-t, az nem a párt honlapját hozza be, hanem annak Facebook-oldalára irányít.

Legutóbb 2016 októberében volt kiesés, akkor több mint egy hétig nem működött a honlap, ami azért nem egyszerű kérdés pláne most, a választások időszakában. Akkor nem adott választ rá a kormánypárt, miért elérhetetlen az oldaluk, ahol most fenn vannak elvileg a jelöltjeik, adataik, elérhetőségeik, hivatalos dokumentumaik, sőt webshopjuk.

A népszavazás óta nem működik a Fidesz honlapja
Egy ország forgolódik éjjelente verejtékben a rejtélyes eset miatt.

Az amúgy anno is felmerült, félig komolyan, félig ironikusan, hogy ilyen módon próbál a Fidesz új lájkolókat szerezni a Facebookon. Habár felmerül a kérdés, hány ember látogatja rendszeresen nemhogy a Fidesz, de bármely párt honlapját.

Az is érdekes hosszabb távon, mennyire beszűkült eleve a Fidesz.hu oldalának tartalma, mivel az archívumot jelentősen megnyirbálták, rengeteg régi hír tűnt el onnan.

Frissítünk!

Megkérdeztük a Fideszt is, mi történt, amire gyorsan el is küldték a válaszukat, amit változtatás nélkül idézünk: „Kedden este a fidesz.hu-t kiszolgáló szerverkörnyezetben olyan hardverhiba állt elő, amely miatt a honlap elérhetetlenné vált. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán, a fidesz.hu hamarosan folytatja rendeltetésszerű működését.”

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Beliczay László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik