Közélet

Váratlan fordulat: enyhébb büntetést kért a süngyilkosra az ügyészség

Ahogy azt a 24.hu is megírta, három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön a fiatalt, aki még 2016-ban felgyújtott egy sündisznót a XIII. kerületben.

A hvg.hu úgy értesült, hogy nem az ügyészség nem ért egyet a szokatlanul szigorú büntetéssel, ezért enyhébb ítéletért fellebbeznek. A vádlott ezt már az ítélet kihirdetésekor megtette, a vádhatóság akkor még gondolkodási időt kért.

Az ügyben felfüggesztett szabadságvesztést javasolt az ügyészség, de Jeney Ivánné bíró végül a maximális büntetést tartotta megfelelőnek. Azzal érvelt, hogy

a vádlott nem egyszerűen felgyújtotta a védtelen állatot tüzet rakva a újságpapírból a tüskéin, hanem kifejezetten tovább táplálta az általa gyújtott tüzet, megakadályozva azt, hogy az állat esetleg el tudjon menekülni.

police.hu

 

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője most a lap megkeresésére elmondta, „a kerületi ügyészség a lefolytatott bizonyítás, valamint a bíróság szóbeli indokolása alapján a kiszabott ítélettel részben egyetért, méghozzá azzal, hogy végrehajtandó szabadságvesztést kell kiszabni.

Ugyanakkor a kerületi ügyészség az ítélet ellen a büntetlen előéletű vádlott javára, enyhítésért, a végrehajtandó szabadságvesztés tartamának mérséklése érdekében fellebbezést jelentett be.

 

Ergo nem küldenék három évre börtönbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik