Közélet

Tűzközeli vállalkozókkal szerződött milliárdokért Lázár tárcája

Jogi tanácsadásra, grafikai tervezésre, kommunikációra repkednek a százmilliók.

Milliárdos szerződéseket kötött a Lázár János vezette Miniszterelnökség decemberben, a kormánynál már bejáratott vállalkozókkal, szakértőkkel és ügyvédi irodákkal – írja a hvg.hu.

Három hónappal és 2,1 milliárd forinttal toldották meg az ÉSZ-KER-rel és az SBGK Ügyvédi Irodával kötött keretmegállapodást, amelyet tavaly februárban eredetileg december 31-ig, és 1,4 milliárd forint értékben kötöttek, közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadásra. Az SBGK Ügyvédi Iroda a Fidesz erzsébetvárosi választókerületi elnökéé, Bajkai Istváné, az ÉSZ-KER felívelése pedig tíz éve kezdődött, az akkor még Lázár János vezette Hódmezővásárhely megbízásaival.

986 millióért szerződtek a Rogán Antal szomszédjaként számon tartott Csetényi Csaba Network 360 reklámügynökségével, grafikai tervezésre és nyomdai termékek előállítására. Emellett 650 milliót kapott a Fidesz rendezvényeit több mint egy évtizede szervező Varga Szilvia a nemzetpolitikai államtitkárságtól pr és kommunikációs tanácsadásra, és ugyanekkora értékben szerződtek Fritcsi Andreával is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik