Közélet

Balhé nélkül mentek haza hétfőn a fideszes képviselők Végegyházán

A jobbikos polgármester is ellenzi, hogy a közgyűlési többség csökkenti a közmunkások létszámát, csütörtökön elszabadultak az indulatok.

Két tucat rendőr biztosította a nyílt önkormányzati ülést a 2600 lelkes Békés megyei Végegyházán, ott, ahol múlt csütörtökön elszabadultak az indulatok, miután a fideszes többségű képviselőtestület kitartott amellett, hogy a jelenleg 32 embernek lehetőséget adó közmunkaprogramot 26 fősre csökkentsék. Hogy miért, azt nem indokolták.

Ezt a tervet a település polgármestere, a jobbikos Vajda Norbert is ellenezte, akit tavaly időközi választáson választottak meg – ezt az Index írja. Az ő támogatói voltak azok, akik a múlt héten odamentek a képviselőtestület több tagjához is. Az egyik képviselő szerint a feleségét bántalmazták, Vajda szerint viszont a nő támadt a tiltakozókra.

Hétfőn kétszázan gyűltek össze a művelődési házban, a résztvevők ezúttal visszafogottabbak voltak, noha a képviselők újra megszavazták a közmunkások létszámának csökkentését, majd távoztak a polgármester pártján álló közönség sorai között.

Vajda a közmunkaprogramot 38 főre bővítené, ezért szerinte 12 családot lehetetlenítenek el a döntéssel, amit nem fogad el. Szerinte össze kell fogni és nyomást gyakorolni, támogatóinak azt mondta: ők választották meg a képviselőket, és ők azok, akik le is szavazhatják.

A polgármester arra is kitért, hogy „a karaktergyilkos habonymédia lehazudta a csillagokat az égről”, amikor csürhének nevezte a csütörtökön tiltakozókat. Szerinte ez folytatódhat, de nem szabad feladni a tiltakozást azokkal szemben, akik „a fideszes Simonka György háta mögé bújva próbálják irányítani a falut, rettegésben tartva a lakosságot”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik