Közélet

A Momentum akár vissza is léptetné jelöltjét

A döntés csak a kampány finisében várható.

A Hír TV reggeli műsorában a párt elnöke azt mondta, ha lesz egy hiteles ellenzéki kihívó, aki képes megverni a fideszes jelöltet és esélyesebb, mint övék, a Momentum megfontolja a visszalépést.

Fekete-Győr András közölte, ha lesz ilyen döntés, az a kampány finisében születhet meg.

Nem vagyunk naivak, realisták vagyunk, minden jelöltünk azért küzd, hogy a legesélyesebb legyen helyi szinten. Nagyon sok jó jelöltünk van. Ez egy hihetetlen nagy eredmény volt a Momentumnak egyébként, hogy közel nyolc hónap alatt meg tudott találni 106 új jelöltet.

Ugyanakkor, ha a helyzet úgy hozza, hogy van egy hiteles ellenzéki jelölt, aki meg tudja verni a fideszest helyi szinten, és jobb, mint mi, akkor meg fogjuk fontolni a visszalépést – tette hozzá Fekete-Győr. Mint mondta: alapelvük, hogy a bal- vagy jobboldaliságot maguk mögött hagyják, nem támogatják egyik oldalt sem, de társadalmi felelősség mindenkiben van a Momentumban.

Közös listával mennének Orbán ellen az ellenzéki szavazók
Ha az együttműködés formái közül kell választani, sokkal kevesebben támogatják a külön listákat és a koordinált jelöltállítást - derül ki a Ténygyár és a ZRI Závecz Research kutatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik