Közélet

Magyarország a legboldogabb barakk a Nézőpont szerint

A kormányközeli intézet rózsaszín világot kutatott ki, amiben a magyarok boldogok és bizakodóak.

Egy roppant boldog országot talált közvélemény-kutatása során a kormányközeli Nézőpont Intézet, ami szombaton közölte eredményeit. A Magyar Idők kormánylapnak készített felmérés azt mutatta ki, hogy a lassan véget érő kormányzati ciklusban tavaly év végén voltak a legboldogabbak az emberek. Elégedettek még az ország gazdasági helyzetével és bizakodva tekintenek a jövőbe.

Forrás: Nézőpont

Ritka negatívan cseng a felütés: 2014-ben még a gazdaság (54 százalék) és az ország (62%) is negatívan ítélte meg a többség. 2015-re kiegyenlítődött a fanyalgók és örvendők tábora, 2016-ra pedig a pozitív szemléletűek lettek többen. 2017 végére aztán 60 százalék mondta, hogy javult az ország gazdasági helyzete, 29 százalék pedig azt, hogy romlott.

Az ország megítélése is javult: 56 százalék elégedett, 34 százalék elégedetlen.

A jövőképünk is sokat javult a kormány egyik kedvenc intézete szerint. Míg 2014-ben csak 46 százalék látta pozitívan és ugyanennyi negatívan a jövőt (gazdaságilag és az országot illetően is), addig tavaly már 62 százalék tekintett bizakodóan a jövőbe gazdaságilag (20-szal szemben), míg 57 százalék általánosan (23-mal szemben).

Forrás: Nézőpont

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2017. november 13-16. között készült 1000 fő telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik