Közélet
A Cégbíróság új ügyfélcentruma

Handó Tünde ráhúzta a vizes lepedőt a Fővárosi Törvényszék elnökére

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 01. 05. 07:22

Szerinte a törvényszék problémáit nem Fazekas Sándor, hanem a kormány és a bírósági hivatal oldotta meg.
Korábban a témában:

Egyedüliként pályázott tisztségére a Fővárosi Törvényszék eddigi elnöke, de Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal vezetője eredménytelennek nyilvánította a pályázatot.

A Népszava azt írja: Handó azzal indokolta a döntést, hogy a Fazekas Sándor vezette törvényszék „nem tudott súlya szerint hozzájárulni a bírósági szervezet egészének magasabb színvonalú működéséhez, sem pedig a harmadik hatalmi ág társadalmi megbecsülésének növeléséhez”. Az OBH-elnök szerint hatékony módszerek kialakítására van szükség, hogy a törvényszéki elnök az erőforrásokkal megfelelően gazdálkodjon, ám az elmúlt hat évben Fazekas nem alakított ki ilyen módszereket.

Handó Tünde – Szájer József fideszes EP-képviselő felesége – az indoklásban azt is megjegyezte, hogy a törvényszék problémáinak 2012-től megkezdett felszámolása alapvetően a törvényhozás, a kormányzat és a bírósági központi igazgatás támogatásának eredménye.

Fazekast az összbírói tanács 75,5 százaléka támogatta, ennek ellenére hatéves megbízatása csütörtökön lejárt. Az OBH-elnök új pályázatot ír ki a tisztségre, addig Rosnerné Romenda Zsuzsanna általános elnökhelyettes teljes jogkörben viszi tovább az ügyeket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.