Közélet
A Cégbíróság új ügyfélcentruma

Handó Tünde ráhúzta a vizes lepedőt a Fővárosi Törvényszék elnökére

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 01. 05. 07:22

Szerinte a törvényszék problémáit nem Fazekas Sándor, hanem a kormány és a bírósági hivatal oldotta meg.
Korábban a témában:

Egyedüliként pályázott tisztségére a Fővárosi Törvényszék eddigi elnöke, de Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal vezetője eredménytelennek nyilvánította a pályázatot.

A Népszava azt írja: Handó azzal indokolta a döntést, hogy a Fazekas Sándor vezette törvényszék „nem tudott súlya szerint hozzájárulni a bírósági szervezet egészének magasabb színvonalú működéséhez, sem pedig a harmadik hatalmi ág társadalmi megbecsülésének növeléséhez”. Az OBH-elnök szerint hatékony módszerek kialakítására van szükség, hogy a törvényszéki elnök az erőforrásokkal megfelelően gazdálkodjon, ám az elmúlt hat évben Fazekas nem alakított ki ilyen módszereket.

Handó Tünde – Szájer József fideszes EP-képviselő felesége – az indoklásban azt is megjegyezte, hogy a törvényszék problémáinak 2012-től megkezdett felszámolása alapvetően a törvényhozás, a kormányzat és a bírósági központi igazgatás támogatásának eredménye.

Fazekast az összbírói tanács 75,5 százaléka támogatta, ennek ellenére hatéves megbízatása csütörtökön lejárt. Az OBH-elnök új pályázatot ír ki a tisztségre, addig Rosnerné Romenda Zsuzsanna általános elnökhelyettes teljes jogkörben viszi tovább az ügyeket.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.