Közélet

Az adatvédelmi hatóság vizsgálódik az Együttre kiszabott bírság miatt

A párt szerint az Állami Számvevőszéknek semmilyen információja nem lehet arról, hogy kik a tagjaik.

Az adatvédelmi hatóság vizsgálódik az Állami Számvevőszéknél az Együttre kiszabott bírság miatt – tudta meg a Magyar Nemzet.

A párt több ponton támadja az összesen 19 millió forintos büntetést kilátásba helyező jelentéstervezetet, ezek egyike szerintük személyiségi jogi kérdéseket is felvet. A számvevőszék ugyanis azt állapította meg, hogy 2015-ben rosszul könyvelt el a párt 62 ezer forintnyi tagdíjat, mert azt adományként tüntették fel. Csakhogy az Együtt szerint az ÁSZ-nak semmilyen információja nem lehet arról, hogy ki tagja a pártnak, ez ugyanis különösen védett személyes adat, és az sem derül ki szerintük, hogy a hivatal munkatársai kire gondolnak.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke elmondta, hogy ennek kapcsán már érkezett hozzájuk beadvány, de nem a párttól, ugyanakkor kivizsgálják az ügyet.

Juhász Péter az ÁSZ kommunikációs vezetőjével is próbálta tisztázni a kérdést szerdán, amikor beadták észrevételeiket a hivatalnak, de beszélgetésük komédiába fulladt, Horváth Bálint ugyanis minden kérdésre csak azt a mondatot ismételgette, hogy a számvevőszék mindenben betartja a vonatkozó törvényi előírásokat. A pártelnök végül úgy köszönt el tőle, hogy „viszontlátásra, papagáj úr”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik