Közélet

Orbán több beleszólást akar az EU ügyeibe

Szerinte a közép-európai térség országai működnek, az unió bevándorláspolitikája viszont látványos kudarcot vallott.

Orbán Viktor szerint a közép-európai gazdasági modellek működnek, a térség országai stabilizáló szerepet játszanak az Európai Unióban, ezért ennek megfelelő súllyal szeretnének beleszólni az EU ügyeibe. Míg térségünk országai működnek, az unió bevándorláspolitikája látványos kudarcot vallott – jelentette ki a miniszterelnök az új lengyel kormányfővel közös budapesti sajtótájékoztatóján, az MTI tudósítása szerint.

Lengyelország és Magyarország kapcsolatának homlokterébe a jövőben a nagy projektekkel kapcsolatos együttműködések kerülnek – közölte Orbán, kiemelve az észak-déli irányú energetikai és közlekedési infrastruktúra fontosságát.

Mateusz Morawiecki is arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a visegrádi országok az EU fontos részei, hozzájárulnak gazdasági növekedéséhez és stabilitásához. Hangsúlyozta: hisznek az EU-ban, az uniós értékekben, közösen szeretnék az EU-t építeni. Azt is elmondta: a „migránsválsággal” kapcsolatban egyetértenek a magyar állásponttal, a szuverén államok polgárainak joguk van eldönteni, kikkel akarnak együtt élni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik