Közélet

Balázs Péter: Orbán Viktor kedvére gyalázza az Európai Uniót

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 12. 22. 07:36

Orbán Viktor általában csak az erőből ért, és élvezi, hogy az Európai Unió fölveszi a magyar munkanélkülieket százezer szám, küldi ide a pénzt, miközben ő jár az ülésekre és onnan diktálja az unió ellenes üzeneteit, mondta Balázs Péter volt külügyminiszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Mindent learat, amit lehet, és közben kedvére gyalázza az uniót. Sőt, az unió ellenében építi fel a kampányát, amire azt mondom, hogy középtávon sem fog érvényesülni és nagyon hamar vége lesz majd

– nyilatkozott a volt diplomata.

A Lengyelország ellen indult uniós eljárással kapcsolatban Balázs Péter arról beszélt, Varsó kőkeményen ellenállt a brüsszeli figyelmeztetéseknek, ráadásul magyar mintára alakítják át a bíróságokat, a nyugdíjrendszert. Szerinte kiprovokálták a hetes cikkely szerinti eljárást.

Mint fogalmazott, az egész EU-t úgy találták fel, hogy önkéntesen együttműködik egy csomó állam, és ha jön egy figyelmeztetés, akkor mondhatják azt, hogy majd kijavítják. Magyarország és Lengyelország viszont egészen máshogy viszonyul a dolgokhoz.

Igen rossz állapotban fekszik valaki az utcán, jön a mentő, és azt mondja, hogy segíteni akarok magán. Az illető azt feleli, egyrészt nincs semmi bajom, másrészt takarodjon innen. Van egy konfliktusos magatartás, nem fogadják el a normák megszegésének tényét, ellenállnak és ebből kovácsolnak tőkét otthon. Olyan helyzet ez, amire nem készültek fel

– magyarázta.

Ami a jövő évi választásokat illeti, Balázs Péter szerint Karácsony Gergely egy tehetséges fiatal politikus, aki most kipróbálhatja magát, de az még nem világos, hogy a felek pontosan hogyan képzelik el ezt a szerepet.

Az ellenzéki összefogást mi sem értjük, hogyan érthetné a választó

– mondta, hozzátéve, hogy egy lépéssel közelebb vagyunk a megoldáshoz, de minél több pártnak kellene összefognia minél egyszerűbb felállásban, tehát közös listára lenne szükség.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.