Közélet

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Kósa Lajosék ellen

Juhász Péter, az Együtt elnöke vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Kósa Lajos és felesége ellen, a 120 millió forintot érő cég felvásárlása ügyében – írta keddi közleményében a politikus. Juhász szerint a fideszes tárca nélküli miniszternek tisztáznia kell, pontosan mennyi pénzért és miből vásárolta felesége a céget.

Amint arról a 24.hu-n is beszámoltunk, Kósa Lajos fideszes frakcióvezető és tárca nélküli miniszter felesége, Porkoláb Gyöngyi úgy vette meg a céget, hogy annak törzstőkéje egyik pillanatról a másikra ugrott fel 5 millió forintról 120 millió forintra. Amikor a Hír TV erről kérdezte Kósát, ő azt mondta, hogy mivel a felesége nem közszereplő, nem tartozik senkire, hogy miből vette a vállalkozást.

Kósa feleségének még két cégben vannak érdekeltségei, ezek közül az egyik veszteséges, a másik néhány milliós bevétellel rendelkezik. A feleség Fiák Istvántól vette a fenti céget, aki elnökségi tag a Kósa vezette korcsolyaszövetségben, ráadásul a nyugdíjas-szövetkezetek ötletgazdája. A Tócó-Pece Üzletviteli Tanácsadó Kft. legutolsó ismert mérlegadatai szerint 139 millió forint eszközállománya volt, mégis csupán 6 millió forint névértéken vették meg.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik