Közélet

Vizsgálni lehetne Mészáros Lőrinc új vásárlását

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 12. 15. 07:13

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részéről megérne egy vizsgálatot a CIG Pannónia hétfői, hétszázalékos árfolyamemelkedése – mondta a Magyar Nemzetnek Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) elnöke. Dióslaki szerint ugyanis a CIG elmúlt néhány hónapos tőzsdei tevékenysége ugyanis nem indokolt ekkora emelkedést, korábban csak egy-két százalékos árfolyamnövekedés volt. Felmerül a kérdés, hogy ez nem meríti-e ki a bennfentes kereskedelem tényállását.

A CIG Pannónia a napokban azért került a hírekbe, mert kiderült: 24,85 százalékos tulajdont szerezhet a biztosítóban a Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló Konzum Nyrt. Ezen kívül a Konzum PE Magántőkealap új részvények forgalomba hozatalával 3.000 forinton rögzített árfolyamon 1.368.851 darab részvényt is értékesített a CIG Pannónia Nyrt.-nek.

A vásárlás még azért nem zárult le, mert a végrehajtásához a CIG Pannónia részvényeseinek döntése is kell, az erről szóló rendkívüli közgyűlés januárban lesz.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.