Közélet

Tippeljék meg, hány milliárdos megbízás esett le ma a Mészáros-birodalomban

Két olyan cég is behúzott ma több milliárd forintos megbízást, amelyek Mészáros Lőrinchez, illetve az ő üzlettársaihoz köthetők.

A felcsúti polgármester-vállalkozó üzlettársának, Szíjj Lászlónak az érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt – a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt.-vel közösen – kicsit kevesebb mint 15 milliárdért építheti meg a zalaegerszegi járműipari tesztpálya eléréséhez szükséges utakat, hidakat és közúti csomópontokat. De a keretmegállapodásban az is szerepel, hogy a cég építheti meg a tesztpálya bizonyos szakaszait is, vette észre a Magyar Nemzet.

A 250 hektáron elterülő tesztpálya építését tavaly határozta el a kormány, azt egy állami tulajdonú cég, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. valósítja meg. Mindennek előzménye, hogy a kormány 2016-ban hozta meg a döntést, Zalaegerszegen épül fel az az Európában is egyedülállónak számító létesítmény, amely lehetőséget ad a gyártóknak önvezető technológiák tesztelésére. A fejlesztésre 42 milliárd forintot különített el a kabinet, és úgy tervezik, jövő nyárra készül el, emlékeztet a lap.

Egy másik cég, a ZÁÉV Zrt. pedig a Pécsi Tudományegyetem orvosi karán a meglevő épület részleges felújítására és új oktatási-kutatási épületszárny építésére kapott megbízást, bő 10 milliárd forintért, derül ki a 444.hu cikkéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik