Közélet

Tanárok és szülők takarítanak az iskolában

A tanároknak és a szülőknek kell takarítania a termeket és a mellékhelyiségeket, miután az utolsó takarítónő is felmondott a IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban – írja az Index. Információik szerint a pedagógusok hetek óta takarítanak a munkaidejükön túl.

Az iskolában az utóbbi időben folyamatosan csökkent a takarítónők száma, az utolsó közülük múlt hét pénteken unta meg, hogy egyedül takarítja a többszintes intézményt.

A Fidesz szerint a pedagógusok számíthatnak a kormány támogatására
Sőt mi több, ma a létbizonytalanság helyett kiszámíthatóság jellemzi az oktatást.

Az igazgató egy értekezleten mondta el a tanároknak, hogy takarítaniuk kell, a felső emeleten a felső tagozatosoknál a tanárok, az alsó szinten pedig néhány szülőnek kellett beállni takarítani. Majd a legutóbbi értekezleten az igazgató bejelentette, hogy a Kliktől függetlenül megegyezett a takarítókkal, de ez egyszeri alkalomról szólt.

Az igazgató azt is elmondta, hogy sikerült hosszútávon megállapodni egy takarítócéggel, de az január 8-án kezd majd.

A Klik közleményben reagált, melyben azt írták: „Az intézményt fenntartó Belső – Pesti Tankerületi Központ a biztonságos működés érdekében takarító céget bízott meg a feladat ellátására, amely már a téli szünetben elkezdi a munkát, de addig is megoldott a takarítás az iskolában.”

A KLIK szerint Gyurcsányék nehezítik az oktatást
Igenis van takarítás. Vagy lesz. De addig is van.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik