Közélet

Az MSZP nem megy el a Jobbik tüntetésére

Az LMP és a Momentum is részt vesz a Jobbik felvonulásán, az MSZP viszont nem, derül ki a párt közleményéből.

A párt szerint a Jobbik egy képmutató párt, amelynek egészen addig a pillanatig nem volt fontos az alkotmány, a jogállam és a demokrácia felszámolása, amíg az őket nem érintette.

Mint írják:

Nevetséges, hogy egy olyan párt tüntessen a demokráciáért, amelynek elnöke néhány éve még büszkén hangoztatta, „hogy nem vagyunk demokraták”, amely saját népszerűségét pont azzal a gyűlöletkeltő politikával alapozta meg, amit ma a Fidesz képvisel kormányon. Egy olyan párttal, amelynek vezetője Facebook-bejegyzése szerint „nem szereti a zsidókat”, amelynek alelnöke a Hitler-hasonmással fényképezkedő Janiczak Dávid és a neonáci Toroczkai László, az MSZP csak vitázik, de nem tüntet, és főképp nem fog össze – mert nagyon mást gondolunk a világról.

Az Állami Számvevőszék gyakorlatát ugyanakkor az MSZP is elfogadhatatlannak tartja.

Közleményükben úgy fogalmaznak:

az egykori Fidesz-képviselő Domokos László vezette szervezetnek semmi problémája azzal, hogy a Fidesz szétlopja az országot, és hetedik éve kampányol közpénzek milliárdjaiból. A fideszes plakátcsalás miatt tett MSZP-s feljelentést egyből elutasították a nyáron. Ha az ÁSZ valóban a szabályok betartásáért felelne, és nem Orbán akaratát hajtaná végre szolgai módon, akkor a Fidesz is súlyos bírságot kapna, hiszen 2014-ben ugyanúgy Simicska Lajos támogatásával, számla nélkül költöttek a kampányban. Ha 2018-ban az MSZP kormányra kerül, átlátható gazdálkodásra kötelezzük a pártokat, és megfelelő támogatást biztosítunk minden pártnak – az ellenfeleinknek is – a demokratikus működéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik