Közélet

Az LMP és a Momentum is részt vesz a Jobbik felvonulásán

Megengedhetetlennek tartják, amit a hirtelen „megtáltosodott” számvevőszék művelt.

Az LMP és a Momentum is részt vesz azon a fáklyás tüntetésen, amit Vona Gábor, a Jobbik elnöke hirdetett pénteken 17 órára „Orbán sötét diktatúrája” ellen – erről az Index ír.

Vona pénteken utcára viszi híveit - cél a Fidesz székháza
Fáklyás felvonulás lesz Budapesten. Vona provokátoroktól tart, egyelőre még az is titok, honnan indul a menet.

A portál felidézi: az Állami Számvevőszék, amely eddig egyszer sem tudta feltárni a pártok kampánycsalásait arra hivatkozva, hogy „kötve van a keze”, hirtelen „megtáltosodott”, és 662 millió forintra büntette a Jobbikot, ami a párt működését is ellehetetlenítheti.

A Momentum korábban azt közölte: ki fognak állni a Jobbik mellett, ha a párt tisztáz néhány kényes kérdést, egyebek mellett azt, hogy hozott-e orosz pénzt a Jobbikba Kovács Béla, és hogyan engedhette meg magának a párt több ezer plakáthely felvásárlását. A Momentum alelnöke, Soproni Tamás most azt mondta: nem kaptak kielégítő válaszokat, de az ügy sokkal durvább és komolyabb, mint először gondolták, ezért ők is részt vesznek a tüntetésen.

Egy korábbi kormánypárti képviselő által vezetett számvevőszék, amely korábban soha nem vizsgált meg rendesen egyetlen pártot sem, eszköz lett arra, hogy a választások előtt ellehetetlenítsenek egy ellenzéki pártot

– értékelte a helyzetet Soproni, hozzátéve, nem a Jobbik, hanem a demokratikus értékek mellett állnak ki.

Ungár Péter, az LMP politikusa azt mondta az Indexnek: amit az ÁSZ csinál, nem megengedhető a demokráciában. A párt is képviselteti magát a pénteki fáklyás felvonuláson.

Ezzel szemben a Demokratikus Koalíció azt írta: nem tüntetnek a Jobbikkal, ami szerintük kirekesztő, antiszemita, rasszista párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik