Közélet

Már színháztörténésznek sem engedik Balogék, hogy a Hír TV-nek nyilatkozzon

Bizonyára azért, mert megsértették a miniszter kedves barátját és főnökét.

Facebook-oldalán ír Veiszer Alinda arról, hogy a Hír TV-n futó műsorába szerettek volna meghívni egy színháztörténészt, hogy beszélgessenek vele a színésznők helyzetéről szóló írásáról. Hosszú egyeztetés után találtak időpontot, ekkor a szakember még írt egy levelet munkahelye, az Országos Színháztörténeti Intézet fenntartójának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

A tárca azt az indoklás nélküli választ küldte, hogy a szereplést „nem támogatják”. A műsorvezető szerint nem ez az első ilyen esetük.

A bejegyzésben Veiszer Alinda megszólítja Balog Zoltán minisztert, azt kérdezve, szerinte segíti-e ez a hozzáállás a kultúra terjesztését, használ-e a minisztérium által mindenki adójából fenntartott Országos Színháztörténeti Intézetnek, hogy munkatársai nem nyilvánulhatnak meg szakemberként, illetve a minisztérium ez irányú gyakorlata hogyan viszonyul a sajtó- és szólásszabadsághoz.

#cenzúraSzerettünk volna meghívni egy színháztörténészt, hogy beszélgessünk vele egy megjelent írasáról, ami a színészn…

Közzétette: Veiszer Alinda – 2017. november 29.

A minisztérium a nyilatkozatstoppal minden bizonnyal „bosszút akar állni”, a Hír TV tulajdonosa ugyanis Simicska Lajos. Korábban Balog már közölte a csatorna riporterével, hogy ő nem nyilatkozik, mert a televízió tulajdonosa úgy viselkedik az ő „kedves barátjával és főnökével”, hogy ez nem lehetséges. Nyilvánvalóan arra gondolt, hogy az egykori Fidesz-pénztárnok nyílt összetűzésbe keveredett Orbán Viktorral, akiről most már rendszeresen hangoztatja, hogy szerinte egy geci.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik