Közélet

30 millió forint uniós pénzt nyert a diákokat ingyen dolgoztató fideszes polgármester

Mint korábban megírtuk, Bóta József, Szihalom polgármestere diákokat dolgoztatott ingyen éttermében. A Magyar Nemzet most azt írja, hogy Bóta csaknem 30 millió forint uniós pénzt nyert a minap gyakornoki program indítására.

Mindezt úgy, hogy egyrészt az étteremben dolgozó diákok nem kaptak pénzt a munkáért, másrészt a polgármestert az Egri Törvényszék Cégbírósága eltiltotta a cégvezetéstől.

A kormányzati pályázati portál adatai alapján a polgármester – aki egyébként az iskola volt igazgatója – vállalkozása az Európai Unió gazdaságfejlesztési és innovációs programjának forrásaiból kap több mint 29 millió forintot, ebből az összegből pedig hivatalosan gyakornokokat foglalkoztat majd.

Az uniós pénz kapcsán a lap megkereste a polgármestert, aki dühöngve annyit mondott:

Ne foglalkozzanak velem! Hagyjuk már abba, jó? Nem vagyok hajlandó semmit mondani!

Arról is kérdezték Bótát, hogy a gyakornoki program keretében kapnak-e majd fizetést a nála dolgozó diákok, mert korábban többen azt állították, ingyen dolgoztak nála. A polgármester erre még indulatosabb lett, közölte:

Hagyjuk ezt az ócska szöveget, nem dolgozott senki ingyen. A megnyert pályázati összegből a pályázat céljai fognak megvalósulni.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik