Közélet

Újabb bődületes összegű ösztöndíjat osztogat az egyik jegybanki alapítvány

Már eddig is hatalmas, sokáig eldugott birodalmat tudtak építeni a Matolcsy György vezette jegybank alapítványai a Pécsi Tudományegyetem egyik doktori iskolájában, kimagasló, havi nettó 300 ezer forintos ösztöndíjakat osztogatva, a nyertesek között pedig feltűnően sokan vannak vagy voltak a jegybank dolgozói, illetve az alapítványok vezetői. Most egy újabb programot indít el az egyik olyan jegybanki alapítvány, amelynek ráadásul maga Matolcsy a legfőbb döntéshozó-irányító szervének, a kuratóriumának az elnöke.

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) meghirdette a Vezető kutató programját, mégpedig a közgazdasági, pénzügyi, valamint jogi területen dolgozó legalább Phd/kandidátusi fokozattal rendelkező senior kutatók továbbképzésének és szakmai kutatásainak támogatására.

Rekordösszeget, havonta nettó 360 ezer forintot lehet nyerni rajta. A miheztartás végett: Magyarországon most nettó 200 ezer forint az átlagbér, vagyis ennek közel a dupláját adják Matolcsyék annak, akinek amúgy is van legalább félállása kutatóintézetnél, egyetemen, főiskolán. Ezt 1+1 évig kaphatja a szerencsés nyertes. A programban egyszerre legfeljebb 12 fő részesülhet ilyen ösztöndíjban.

A pályázatra jelent­kezhetnek közgazdasági, pénzügyi, jogi végzettséggel rendelkező PhD/kandidátusi (CSc) fokozattal és elismert kutatási eredményekkel (publikációkkal) rendelkező oktatók, kutatók, akik Magyarország területén, továbbá határon túli magyar oktatási nyelvű felsőoktatási intézményben, vagy kutatóintézetben legalább heti 20 órás munkaidőben közgazdaság-tudományi, pénzügyi vagy gazdasági, közpénzügyi, pénzügyi jogi területen oktatnak és kutatnak.

Akit érdekelnek a további részletek, az alapítvány honlapján mindent megtalál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik