Közélet

Nonszensz időpontban tart közmeghallgatást Újbuda

Kifogásolják a szocialisták, hogy munkaidőben tart közmeghallgatást a kínos kérdésektől rettegő Hoffmann Tamás polgármester.

Heves hőbörgésben tört ki a Magyar Szocialista Párt (MSZP), mert fura időpontra tettek egy közmeghallgatást Újbudán, azaz a XI. kerületben. Ugyanis szerintük 27 éve nem fordult elő olyasmi, mint most:

ne munkaidő után, hanem közben, csütörtök reggel 9-kor tartanak közmeghallgatást.

Pedig a szocialisták szerint van ügy bőven: a Feneketlen-tavi lakópark ügye (amiben rendőrségi nyomozás zajlik, és a kerület jól reagálva változtatási tilalmat rendelt el), a milliárdos vagyonvesztés (ezt nem fejti ki az MSZP) és a Dobogóra tervezett szuperkórház telekügye. Megemlítik még az év egyik legnagyobb fővárosi fairtását, ami az Etele úton majd közlekedő 1-es villamos miatt kellett. A szocik szerint

nem tudhatjuk meg, hogy hogyan áll a megígért gazdagréti uszoda, a gyermekegészségügyi centrum vagy a panelprogram ügye.

Arra kérik a polgármestert, hogy legyen bátorsága, ne kerülje el a kínos kérdéseket. Épp ezért a párt önkormányzati képviselői szórólapokon, plakátokon hívják fel a lakók figyelmét, hogy lesz közmeghallgatás.

A kerület honlapja szerint a meghallgatás valóban november 30-án, az említett időpontban lesz a zsombolyai utcai Polgármesteri Hivatal nagytermében. Azonban volt egy esélye annak, aki nem tud ott lenni: közérdekű kérdések és javaslatok előzetesen is leadhatók voltak november 5-25. között.

(Kiemelt kép: Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester a csúcstechnikával felszerelt Smart School tanterem átadásán az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában 2017. június 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik