Közélet
Budapest, 2017. október 9.
Rendőr áll az új szolgálati járművek mellett a rendőrség állományába kinevezett tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén és a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek szemléjén a fővárosi Hősök terén 2017. október 9-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

11,5 millió forintot kér a rendőrség a válaszért

24.hu
24.hu

2017. 11. 28. 11:58

Egy budapesti férfi megkérdezte a 19. kerületi rendőrkapitányságot, hogy mely ügyvédeket dolgoztatja a rendőrség a kerületben kirendelt védőként. A férfi ugyanis úgy tudta, számol be az Index, hogy az esetek zömében, tíz ügyből kilenc esetben ugyanazt az ügyvédet bízza meg a feladattal a rendőrség – így meg legalábbis erősen kérdéses miniumum az, hogy bírja-e a sok ügyet, fel tud-e rájuk alaposan készülni az ügyvéd. De akár más aggályok is felmerülhetnek.

A férfi négy kérdést intézett a kerületi rendőrkapitánysághoz, amelyekből kiderült volna, hogy az elmúlt négy évben valóban nagyon eltolódott-e az ügyek odaítélése kirendelt védőként az ügyvédnek.

A rendőrség kis híján 11,5 millió forintot kér a férfitől a válaszokért. Mert szerintük a kért adatokat idő és energia kigyűjteni.

Úgyhogy nem mondták azt ki explicite, hogy nem adják ki az adatot, csak épp gyakorlatilag lehetetlenné tették az adatkikérést. A trükköt alighanem azért vetették be, sugallja a lap, mert az Emberi Jogok Európai Bírósága tavaly hozott egy ítéletet arról, hogy a magyar állam nem titkolhatja a kirendelt védőket.

Képünk illusztráció. Rendőr áll az új szolgálati járművek mellett a rendőrség állományába kinevezett tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén és a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek szemléjén a fővárosi Hősök terén 2017. október 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.