Közélet

„Elhiszem, hogy tele a gatya” – üzente Bokros az Orbán-kormánynak

Azt jósolja, hogy az unió pénze nélkül a Fidesz-hatalom egy napig sem lesz életképes.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke szerint már az Európai Bizottság is rájött, amit ő régóta tud, hogy a „fiúk lopnak”.

Gyanítom, hogy Brüsszel is régóta tudja,

csak hát az unióban – nem Magyarországon – számít a jog, a hivatalok malmai lassan őrölnek, mert össze kell szedni a bizonyítékokat, alaposan fel kell készülni az ellenőrzésre – írta Bokros Lajos.

Na, most az EU elkészült. Budapestre küld egy hadseregnyi ellenőrt, hogy évekre visszamenően megvizsgáljanak csaknem minden, legalább részben a “hanyatló nyugat” adófizetőinek pénzéből fedezett projektet, közbeszerzési eljárást.

Levegőben lóg az összes uniós támogatásunk felfüggesztése
Durván megdrágult beruházásokat vizsgálnak hamarosan a brüsszeli ellenőrök. Megnézik, működik-e a Lázár János vezette tárca közbeszerzési ellenőrzési rendszere.

A MoMa elnöke szerint hiába próbálják lekicsinyelni ezt, ezúttal

jeges kéz markolt a szívükbe. Egyre fokozódik a rémület. A Fidesznek eddig jól kimódolt terve volt a hatalom és a pénz együttes kisajátítására. Loptak reggel, délben és este, minden hullámhosszon. De ezt nem lehetett kideríteni, feltárni, mert megszüntették a tisztakezű és független ügyészséget és a sajtószabadságot. Erre pontosan azért volt szükség, hogy a Fidesz-bűnszövetkezet garázdálkodásaira sohase derülhessen fény.

Most baj van, arra nem számítottak, hogy a Fidesz által papírtigrisnek tekintett EU megelégeli a sorozatos lopást, hazudozást – jelzi a Nyílt levélben.

A magyar népnek be tudtátok fogni a száját, de Európának nem. (Miért nem léptetek ki az EU-ból?)

Zárójeles kérdése után Bokros Lajos arra is figyelmeztet, hogy az uniós pénz nélkül a Fidesz-hatalom egy napig sem lesz életképes.

Idén már több mint ezermilliárd forintot sikerült projektekre elkölteni, mert a hazai költségvetés ezt megelőlegezte. Igen ám, de abban a reményben, hogy ez az összeg hamarosan befolyik az EU kasszájából, így nem lesz belőle hazai költségvetési hiány.

De az lesz, mert csak az elköltött összeg töredékét kapja vissza az államháztartás, megduplázódik a magyar költségvetés 2017-es hiánya – jósolta Bokros Lajos, aki szerint még nagyobb baj lesz, ha erre a nemzetközi tőkepiac is rájön.

Elhiszem, hogy tele a gatya. A játéknak vége lesz hamarosan.

Bokros: Orbánnak egy fillért se adjon az EU
Ő is megállítaná Brüsszelt, csak másként.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik