Közélet
Budapest, 2015. április 22.
Bokros Lajos közgazdász beszél Thomas Piketty A tõke a 21. században címû könyve magyar nyelvû kiadásának bemutatóján Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában 2015. április 22-én. Bokros kezében az angol nyelvû mû.
MTI Fotó: Kovács Tamás

„Elhiszem, hogy tele a gatya” – üzente Bokros az Orbán-kormánynak

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 11. 15. 09:48

Azt jósolja, hogy az unió pénze nélkül a Fidesz-hatalom egy napig sem lesz életképes.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke szerint már az Európai Bizottság is rájött, amit ő régóta tud, hogy a „fiúk lopnak”.

Gyanítom, hogy Brüsszel is régóta tudja,

csak hát az unióban – nem Magyarországon – számít a jog, a hivatalok malmai lassan őrölnek, mert össze kell szedni a bizonyítékokat, alaposan fel kell készülni az ellenőrzésre – írta Bokros Lajos.

Na, most az EU elkészült. Budapestre küld egy hadseregnyi ellenőrt, hogy évekre visszamenően megvizsgáljanak csaknem minden, legalább részben a “hanyatló nyugat” adófizetőinek pénzéből fedezett projektet, közbeszerzési eljárást.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Levegőben lóg az összes uniós támogatásunk felfüggesztése
Durván megdrágult beruházásokat vizsgálnak hamarosan a brüsszeli ellenőrök. Megnézik, működik-e a Lázár János vezette tárca közbeszerzési ellenőrzési rendszere.

A MoMa elnöke szerint hiába próbálják lekicsinyelni ezt, ezúttal

jeges kéz markolt a szívükbe. Egyre fokozódik a rémület. A Fidesznek eddig jól kimódolt terve volt a hatalom és a pénz együttes kisajátítására. Loptak reggel, délben és este, minden hullámhosszon. De ezt nem lehetett kideríteni, feltárni, mert megszüntették a tisztakezű és független ügyészséget és a sajtószabadságot. Erre pontosan azért volt szükség, hogy a Fidesz-bűnszövetkezet garázdálkodásaira sohase derülhessen fény.

Most baj van, arra nem számítottak, hogy a Fidesz által papírtigrisnek tekintett EU megelégeli a sorozatos lopást, hazudozást – jelzi a Nyílt levélben.

A magyar népnek be tudtátok fogni a száját, de Európának nem. (Miért nem léptetek ki az EU-ból?)

Zárójeles kérdése után Bokros Lajos arra is figyelmeztet, hogy az uniós pénz nélkül a Fidesz-hatalom egy napig sem lesz életképes.

Idén már több mint ezermilliárd forintot sikerült projektekre elkölteni, mert a hazai költségvetés ezt megelőlegezte. Igen ám, de abban a reményben, hogy ez az összeg hamarosan befolyik az EU kasszájából, így nem lesz belőle hazai költségvetési hiány.

De az lesz, mert csak az elköltött összeg töredékét kapja vissza az államháztartás, megduplázódik a magyar költségvetés 2017-es hiánya – jósolta Bokros Lajos, aki szerint még nagyobb baj lesz, ha erre a nemzetközi tőkepiac is rájön.

Elhiszem, hogy tele a gatya. A játéknak vége lesz hamarosan.

Budapest, 2015. április 22.
Bokros Lajos közgazdász beszél Thomas Piketty A tõke a 21. században címû könyve magyar nyelvû kiadásának bemutatóján Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában 2015. április 22-én. Bokros kezében az angol nyelvû mû.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Bokros: Orbánnak egy fillért se adjon az EU
Ő is megállítaná Brüsszelt, csak másként.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.