Közélet

444: „Nem tudja garantálni a Jobbiktól való függetlenséget” a Magyar Nemzet új főszerkesztője

Schlecht Csaba a portál szerint arról is beszélt, hogy Simicska nem meggyőződésből tűzi zászlajára a pártot.

A 444 szerint Schlecht Csaba, a Magyar Nemzet új főszerkesztője elismerte a lap újságírói előtt, hogy nem tudja garantálni a Jobbiktól való függetlenséget. Hozzátette ugyanakkor, hogy az újságból nem lesz pártlap. Az egykori Kaya Ibrahim-ügy kulcsfigurája kedden a 24.hu-nak is azt nyilatkozta, hogy sokkal jobban szeretné, ha jövőre nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét.

Schlecht szerdán mutatkozott be a lap szerkesztőségének – írja a 444, amely azt is állítja, beszéltek olyan újságíróval, akit már kedden kértek arra, hogy idézze hosszabban a Jobbik közleményét, és a távozáson gondolkodik.

A portál információi szerint az új főszerkesztő arról is beszélt, hogy a laptulajdonos, Simicska Lajos úgy érzi, ő a felelős azért, amit Orbán Viktor művel az országban, és számára a kormányváltás a legfontosabb. A Jobbikot nem meggyőződésből tűzi a zászlajára, hanem azért, mert egyedül náluk látja a Fidesz legyőzésének esélyét – hangzik az érvelés.

Úgy tudják, Schlecht arról is beszélt, hogy nem biztos, hogy megmarad a választás után a Magyar Nemzet, de ehhez hozzátette: minden erejével azon lesz, hogy sikerüljön önfenntartó újságot csinálni.

Szóba került az is, hogy változás lesz a főszerkesztő-helyettesi posztokon: az év végén távozó Szerető Szabolcsot és Tóth Szabolcs Töhötömöt György Zsombor és Gazda Albert váltja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik