Közélet
Szeged, 2017. június 15.
A terrorizmus vádjával elsõ fokon tíz év fegyházbüntetésre ítélt Ahmed H. szír férfit kísérik az ügyének másodfokon történõ tárgyalására a Szegedi Ítélõtábla folyosóján 2017. június 15-én. A röszkei közúti átkelõnél 2015. szeptember 16-án történt tömegzavargásban résztvevõ férfit 2016 novemberében a Szegedi Törvényszék a határzár tömegzavargás résztvevõjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erõszakos bûncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bûntettében mondta ki bûnösnek.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ahmed H. ügye miatt ülésezik a Kúria

24.hu
24.hu

2017. 11. 14. 09:53

Korábban a témában:

Jelenleg is tart az elsőfokú eljárás Szegeden Ahmed H. ügyében, azonban kedden a Kúria is ülésezett az ügyben – írja a hvg.hu. A helyszínen megjelent Ahmed H. is, ügyvédje, Bárándy Péter viszont azt mondta, nem fog részt venni az ülésen.

Mint korábban megírtuk, Ahmed H. ártatlannak vallotta magát. A férfit határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.

A Szegedi Törvényszék első fokon bűnösnek mondta ki, ezért 10 év fegyházra ítélték és végleg kiutasították az országból. A döntést a Szegedi Ítélőtábla nem bírálta felül.

Polt Péter szerint a táblabíróság döntése törvényt sértett akkor, amikor új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. Ezért azt kérte a Kúriától, hogy állapítsa meg, hogy a táblabíróság az ítéletet a büntetőeljárási szabályok megsértésével helyezte hatályon kívül. Elmondása szerint nem lett volna szükség az elsőfokú határozat hatályon kívül helyezésére.

Bárándy Péter azt kéri a Kúriától, utasítsák el Polt Péter kérését.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Ujvári Sándor

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.