Közélet

Gorka Sebestyén a Fox Newshoz megy dolgozni

Sean Hannity, az egyik leghíresebb Trumprajongó műsorvezető jelentette be a rádióműsorában, hogy Gorka Sebestyén, Donald Trump korábbi magyar származásű tanácsadója a Fox News csatornához megy dolgozni.

Gorka az interjúban elmondta, hogy ő lesz a csatorna új nemzetbiztonsági stratégája. 

Gorka augusztusban hagyta ott a Fehér Házat. Akkor azt írta,

az utóbbi idők eseményeit tekintve úgy látom, hogy a Fehér Házban jelenleg fogyatkozik a MAGA ígéreteit támogató hang, ezért úgy látom a legjobbnak, tisztelt elnök úr, hogy ezentúl kívülről támogatom az ön munkáját.

Gorka politikai karrierje annak idején Magyarországról indult, az Antall-kormány idején a hadügyminisztériumban szolgált, később pedig Orbán Viktor tanácsadója lett. A tanácsadóra és az amerikai nemzetbiztonsági hivatalnál dolgozó feleségére mindig is úgy tekintettek, hogy általa került a középpontba Trump politikájában az iszlamista terror. Gorka hevesen védte az amerikai elnök több muszlim államra vonatkozó beutazási tilalmát, mert szerinte az iszlám vallás a dzsihadista veszély fő eleme.

Gorkát többször bírálták amiatt, hogy a fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportokkal barátkozik. Különösen akkor került a kritikák kereszttüzébe, amikor Trump beiktatásán a bocskaijára kitűzte Horthy Miklós kormányzó elit támogatóinak egykori jelképét, a Vitézi Rendet. Az amerikai lapok ezt úgy értelmezték, hogy mivel Horthy kollaborált a nácikkal, így Gorka tulajdonképpen egy náci szimbólumot viselt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik