Közélet

Nincs börtönben a menekülteket ijesztgető magyar kamionos

A korábbi hírek szerint csempészett dohánnyal és droggal kapták el 2016-ban a brit határőrök.

A korábban felröppent hírekkel ellentétben mégsincs börtönben az a kamionos, aki 2015-ben videóra vette, ahogy a franciaországi Calais-nál trágár szavakkal ócsárolja és ráhúzza a kormányt az út szélén gyalogló migránsokra. A 444 egyik olvasója szúrta ki, hogy a férfi rendszeresen fent van a Facebookon, néha még élő videóban is bejelentkezik.

A férfiról azt írta egy angol portál, hogy a magyar kamionost a brit határőrök 2016. október 19-én kapták el, járműve rakterében 880 kilogramm karácsonyi csomagolópapírba rejtett csempészett dohányt találtak átszámítva körülbelül 62 millió forint értékben. A férfinél 6 gramm kokaint, 81 gramm amfetamint, könnygázt és több kést is találtak. A bíróság április 18-án 11 vádpontban találta őt bűnösnek, három év szabadságvesztésre ítélték.

A 444 felvette vele a kapcsolatot a Facebookon és megkérdezték, hogy akkor mégsem ítélték-e el, illetve, hogy lesz-e másodfok. A kamionos válaszából arra lehet következtetni, hogy valamennyi időt börtönben töltött, de már szabadlábon van.

Nem, nem lesz másodfok, szerintem az életem ezen epizódjának ezennel vége van. De részletesebb információhoz ha hozzá akar jutni, írtam három könyvet a börtönben. Jelenleg éppen azon munkálkodom, hogy legalább az elsőt meg tudjam jelentetni, és akkor talán megjelenhet a második és a harmadik is. Abból mindent meg lehet tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik