Közélet

Lenyúlta a gyerekek pénzét, most egy másik iskolában tanít

Májusban hatalmas port kavart az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványa vagyonának eltűnése. A pénzt a szülők gyűjtötték össze a gyerekek táboroztatására, kirándulására és tanulmányi jutalmakra. Az alapítványi pénzt egy iskolában tanító tanár kezelte a kuratórium tagjaként, aki ahogy kirobbant a botrány, elment szabadságra.

A tantestület tagjaival ekkor aláírattak egy titoktartási nyilatkozatot. Többen viszont arról beszéltek, hogy a napközis csoport tanára, Király András felel a több millió forint eltűnéséért, akit egyébként csak „nagy fideszesnek” hívnak, mivel például régóta a Belváros-Lipótváros Önkormányzatánál a Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságnak fideszes tagja.

A hvg.hu úgy tudja, a májusi botrány után a tanár visszafizette a pénz egy részét, de egy belső átvilágításon kiderült, hogy ezen felül is voltak tartozásai. A tanár azt ígérte, hogy megtéríti a a 436 ezer forintos tartozását, de erre hiába szólították fel június elején, az elmúlt négy hónapban nem fizette vissza a gyerekek pénzét.

Az alapítvány akkor feljelentést tett, a nyomozás határideje november 15-e, a rendőrség annyit árult el, hogy  egy főt gyanúsítottként hallgattak ki sikkasztás bűncselekmény miatt.

A lap információi szerint a tanár ettől függetlenül újra gyerekek között dolgozik egy XV. kerületi iskolában. Ezt a Klebersberg Központ is elismerte, azt írták: Király András alkalmazása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt.

A napközis tanár mindeközben váratlanul, személyes okra hivatkozva lemondott az önkormányzatnál betöltött pozíciójáról.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Róka László 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik