Közélet

Furcsa cég biztonsági embere vert vendéget a KFC-ben

Az Index újságírójának megverése után példás gyorsasággal intézkedett a KFC vezetése. A gyorsétteremlánc regionális igazgatója hétfőn este közleményben jelentette be, hogy egyeztettek a biztonsági szolgálattal, és az alvállalkozó kirúgta az erőszakos biztonsági őrt.

Fukcius Tamás azt is közölte, hogy a történtek miatt újragondolják a biztonsági céggel való együttműködést is. Mint mondta:

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk, hogy a biztonsági szolgálatot nyújtó cég a mi alapértékeink szerint kezeli vendégeinket, a céggel való együttműködést felülvizsgáljuk.

A KFC regionális vezetője azt azonban nem árulta el, melyik cég alkalmazottja volt a brutális biztonsági ember.

Az indexes Szabó Zoltán által rögzített felvételen két verés között viszont két őrzővédő cég neve is látható. Az őr az RC. Security logójával ellátott pólóban volt, ám az azonosító kártyáján – amelyen  a nevét egyébként nem tüntették fel – egy kisebb cég, a Genertest Magyarország Kft. neve szerepelt. A RC. Security az őrzésvédelmi piac egyik jelentős szereplője, a honlapjára kitett referencialistáján nagy építőcégek és kereskedelmi hálózatok is szerepelnek.

A hazai piacon viszont nem ritka, hogy a nagyobb őrzőcégek alvállalkozóknak adják ki a munkát, így kerülhetett képbe a Genertest Magyarország Kft. is.

A cég a NAV nyilvántartása szerint komoly méretű vállalkozás 314 alkalmazottal, ám az Opten cégnyilvántartási adatai azt mutatják: a szabályokat felrúgva a 2016-os mérlegét még mindig nem adta le. A 2015-ös teljes évi forgalma a 4 millió forintot sem érte el, amiből egy alkalmazott fizetését is nehéz kigazdálkodni, nemhogy háromszázét.

Még furcsább, hogy a cég székhelyeként egy olyan zuglói címet adott meg, ahova több száz másik vállalkozás is be van jelentve. Ez azt jelenti, hogy az elvileg rengeteg alkalmazottal működő kft.-nek nincs saját központja. A személyi biztonsági tevékenységet 2016 decembere óta végző Genertest központját egy úgynevezett székhelyszolgáltató vállalkozás címére jelentették be.

A korábbi tulajdonosokat egyébként cégbírósági döntéssel eltiltották a cégvezetéstől, és a NAV-nak kétszer is végrehajtást kellett elrendelnie.

A 24.hu megkereste a RC. Security Kft.-t, hogy milyen kapcsolatban állt a Gerentest Magyarországgal, és valóban alvállalkozóként dolgozott-e a cég a Király utcai KFC-ben. Egyelőre nem kaptunk választ.

Az RC. Security sajnálja, de nem nyilatkozik

Az RC. Security cikkünk megjelenése után az elküldött kérdésekre adott válasz helyett annyit írt, hogy a cég értetlenül áll a Király utcai KFC-ben történt események előtt. Őszintén sajnálja az újságíróval történteket. Az érintett biztonsági őrt a munkavégzés alól azonnali hatállyal felmentették. Az ügy hivatalos lezárásáig nem kívánnak nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik