Belföld

Bocsánatot kért a KFC vezetője, mert véresre vertek egy vendéget

Fukcius Tamás szerint elszigetelt esetről van szó.

Sajnálatát fejezte ki a KFC regionális igazgatója amiatt, hogy vasárnap este a Király utcai gyorsétterem biztonsági őre véresre vert egy vendéget.

Ahogy korábban megírtuk, Szabó Zoltán, az Index újságírója panaszkönyvet kért, miután hosszú sorban állás után csak a pultnál közölték vele, hogy helyben már nem ehet. Azt írta: a panaszkönyvet nem kapta meg, ellenben az üzletvezető kidobatta a biztonsági őrrel, aki ököllel többször megütötte. Szabó rendőrt hívott, az őrt garázdaság gyanújával előállították.

Fukcius Tamás – aki az éttermet üzemeltető AmRest Kft-nek is az ügyvezetője – azt közölte, hogy a biztonsági őr és néhány alkalmazottjuk viselkedése ellentétes a cég értékeivel, a történtekért viszont teljes mértékben vállalják a felelősséget. A sérülést szenvedett vendéggel felvették a kapcsolatot, és bocsánatot kérnek tőle.

Az igazgató azt is írta: bár a biztonsági őr alvállalkozójuk alkalmazottja, a tettéért teljes felelősséget vállalnak. Felvették a kapcsolatot az alvállalkozó céggel, és világossá tették, hogy „az alkalmazottjaik effajta viselkedése elfogadhatatlan számunkra”. Az érintett biztonsági őrt elbocsátották, az étterem üzemeltetője pedig felülvizsgálja a biztonsági céggel való együttműködést.

Felfüggesztették az étterem műszakvezetőjét is az eset vizsgálatának lezárultáig, emellett munkatársaiknak újraoktatják a vendégek kezelésével kapcsolatos alapelveiket.

Az esetről beszámoló Facebook-bejegyzésében Szabó azt írta, az orvosi költségein túl 500 ezer forint kártérítést kér az AmRest-től, de mivel nem akar az ügyből hasznot húzni, azt kéri, a cég utalja át ezt az összeget egy általa meghatározott, gyermekekkel, szegényekkel és elesettekkel foglalkozó alapítványnak. Fukcius erre úgy fogalmazott, hogy „vendégünk nyilvános kérésének megfelelően örömmel támogatunk egy magyar karitatív szervezetet, alapítványt. Hiszünk benne, hogy minden cégnek támogatnia kell a közösséget.”

Az igazgató szerint elszigetelt esetről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik