Közélet

Az LMP kampányát segítheti Ron Werber

A párt miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett szerint nem a tanácsadó a gyűlölet karmestere, hanem Orbán Viktor.

Nagy valószínűséggel az LMP választási kampányát fogja segíteni Ron Werber izraeli tanácsadó, aki 2002-ben a szocialistákkal nyert. Ezt Szél Bernadett, a párt társelnöke és miniszterelnök-jelöltje elismerte a 168 Órának adott interjúban. Azt nevetségesnek tartja, hogy Werbert a gyűlölet karmestereként említik, szerinte Magyarországon csak egy ember van, aki ezt a címet kiérdemelheti, Orbán Viktor. A tanácsadót Szél jó szakembernek tartja, akinek tanácsait hasznos lenne meghallgatniuk.

Arra a kérdésre, hogy miért kell egy öt százalékon álló pártnak miniszterelnök-jelölt, azt válaszolta: nem az éppen aktuális közvélemény-kutatási adatoktól függ a hitük abban, hogy igazuk van.

Egy ötszázalékos pártnak azért kell miniszterelnök-jelölt, hogy ne legyen többé ötszázalékos párt

– tette hozzá. Szerinte a választók azt nézik, ki a hitelesebb, ki őszintébb, ki átláthatóbb és ki fókuszáltabb, illetve ki fulladozik az intrika és vádaskodás mocsarában, ki zavaros és kaotikus.

Tévedésnek nevezte, hogy az LMP ne működne együtt másokkal, azt mondta: bárkivel tudnak együtt dolgozni, aki valóban kormányváltást akar, és elkötelezett amellett, hogy a Fidesz leváltása után nem folytatódhat a Fidesz előtti világ. Szerinte a mostani kormány csak hatalomtechnikázik, nem kormányoz. Az LMP szavazói pedig irányváltást akarnak, és ha bárkivel együttműködnének a régi irány képviselői közül, akkor ők otthon maradnának, és Orbán Viktor járna jól.

Kérdésre válaszolva azoknak, akik mosolyognának rajta, azt üzente: ő azokkal van, akik már egyáltalán nem tudnak mosolyogni azon, amit a politika művel. Szerinte az országban nagyon sok dühös, megkeseredett ember van, akik félnek, és a Facebookon sem mernek lájkolni, mert kirúghatják őket a munkahelyükről. Az ötvenes évek hangulata uralkodik az országban, és nem szabad, hogy ismét olyan erők kaparintsák meg a kormányrudat, amelyek önmaguk szolgálataként fogják fel a vezetést – mondta Szél Bernadett.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja az MTI-nek azt mondta: egyeztetnek Werberrel, de konkrét döntést még nem hoztak, szerződést nem kötöttek. Közölte ugyanakkor, hogy

az, hogy ez a nemzetközileg elismert szakember, aki az ellenzéket 2002-ben győzelemhez vezette, kapcsolódna az LMP-hez, azt mutatja, hogy mi vagyunk Orbán Viktor legerősebb kihívói.

Az Azonnali.hu megkérdezte Ron Werbert, hogy valóban végleg szakít-e a szocialistákkal, és az LMP-hez szegődik. A kampánytanácsadó annyit felelt: Szél Bernadett kompetens és megbízható személy, tudja, hogy mit beszél.

Hadházy Ákos LMP-társelnök az ATV kedd esti műsorában azt mondta: úgy tudja, Werber ingyen segítené a kampányukat. Az LMP sokszor megkapta a kritikát, hogy nagyon jó, amit mondanak, csak nehezen jutnak el vele az emberekhez, szerinte egy nemzetközileg elismert kampányszakember bevonása ezen fordíthat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik