Közélet

Reviczky Gábor: Abszurdum, hogy az Orbán-kormány ellopja az uniós pénzeket

A politikai nézeteit nyíltan felvállaló színész az mno.hu-nak adott hosszú interjút, melyben egyrészt elismétli, hogy szerinte a jelenlegi kormány jó, de kiderül róla rengeteg eddig nem ismert dolog is, például elég erős dolgok a gyerekkoráról.

Az interjúban beszél a rendezőkről (többségében nem szereti őket, de Eperjes Károly nagyon jó, és minden darabban megtalálja a Bibliát), kollégákról (Gálvölgyi János még sosem bántotta meg), elhunyt édesanyja skizofréniájáról, és arról is, hogyan sikerült letennie a cigarettát. Reviczky Gábor a beszélgetésben fogalmaz, nagyon balos közegben inkább csöndben marad, és nem, nem tartja magát hirtelen haragú embernek. Az Orbán-kormány szerinte jól irányítja az országot, és nonszensznek tartja a feltételezést, hogy ellopnák az uniós pénzeket.

Úgy gondolom, piszkosul helyrehoztak egy olyan országot, amelyik, ha a Gyurcsány-kormány marad, rosszabb állapotba került volna mára, mint Görögország. Meggyőződésem, hogy teljes abszurdum azt mondani, hogy ellopják az uniós pénzeket, hiszen ha így lenne, az EU lenne a legkorruptabb intézmény, amely valaha létezett, hiszen támogatná azt, hogy elherdálják a pénzt, amelyet a tagországoknak kifizet. Persze az igaz, hogy mindig kormányközeli cégek kapják meg ezeket a pénzeket, és ott vannak gazemberek, akik nem fizetik ki a munkákat. Szinte az összes hídépítésnél előfordult ilyen, itt, Ráckevén is van tönkrement áldozata a Margit híd felújításának. Őt a mai napig nem fizették ki annak ellenére, hogy tizennégyről huszonhétmilliárdra emelkedett az erre szánt büdzsé, és végül annál is többe került a felújítás. Ez mindig így volt. Abban az időben is, amikor az M7-es épült, az összes Balaton mellett épülő ház alapja az abból kilopott sóderből került ki. De természetes, hogy Fidesz-közeli cégekhez jutnak a pénzek. Kiket bízzanak meg a munkákkal? MSZP-közelieket?

Ide kattintva elolvashatja a teljes interjút, érdemes.

Címlapfotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik