Közélet

Eldőlt: Putyin megkapja a díszpolgári címet

A Debreceni Egyetem szenátusa 90 százalékos többséggel fogadta el, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő az intézmény díszpolgára legyen – tudta meg a hvg.hu.

Putyin jóvoltából az Orosz Föderáció jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek a Paks II. beruházásban – ezzel indokolja a Debreceni Egyetem szenátusa a döntést.

A címet azonban Putyin nem tudja Debrecenben átvenni, mert már korábban kiderült, nem utazik a városba, csak Budapestre látogat hétfőn.

Debreceni Egyetem (debreceni egyetem)
Szétalázzák a Facebookon a Putyint befogadó Debreceni Egyetemet
Teljesen kivannak a népek attól, hogy díszpolgári címet kap az egyetemen az orosz elnök. Hadjárat indult a Facebookon ez ellen.

A hvg-nek nyilatkozott Körösparti Péter, a DE Hallgatói és Doktorandusz Képviselet (DEHDK) elnöke, aki a Szenátus tagja. Ő igennel szavazott. A lap kérdésére, hogy nem lát-e problémát Vlagyimir Putyin kitüntetésében, azt válaszolta:

 nem, semmit.

Putyin nem szerepel a háborús bűnösök listáján, és most tesz az egyetemért valamit, erről szól a díj – véli.

A paksi bővítés egy beruházás, vagyis munkahelyteremtés. Szerinte most a paksi bővítés a tény, ha jövőre más lesz kormányon, és lefújja a beruházást, akkor az lesz, de most egyelőre úgy áll a dolog, hogy lesz beruházás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik