Közélet

Elsüllyedt egy utasszállító hajó Brazíliában

Legkevesebb tíz ember meghalt és több tucatnyian eltűntek, amikor egy utasszállító hajó a viharos időjárási körülmények miatt elsüllyedt Brazília egy legnagyobb folyóján.

A Xingu folyón haladó hajón körülbelül hetvenen utaztak, amikor a kapitány elveszítette felette az irányítást még kedden éjjel.

A Para állami hatóságok közlése szerint 15 embernek sikerült partra úsznia, mielőtt a hajót teljesen ellepte a víz. Úgy tudni, hogy az áldozatok között két gyermek is van.

A Folha de S. Paulo című lap arról írt, hogy a jármű Santarem városából indult hétfőn éjszaka és Vitoria do Xingu irányába tartott. A célállomásig két köztes megállóhely is lett volna, de egy elszigetelt területen süllyedni kezdtek.

Fotó: MTI

Az egyik túlélő, a 29 éves Bruno Costa elmondása szerint a hajó hirtelen tört ketté és nagyon gyorsan süllyedt. Hozzátette, a menekülést rendkívül megnehezítette egy ponyva, ami a felhőszakadástól védte az utasokat.

Brazília északi államaiban megszokott közlekedési mód a folyókon való hajózás. Augusztus elején egy rakományhajó ütközött egy vontatóhajóval az Amazonason, az utóbbin utazó 11 emberből csak kettőt tudtak kimenteni.

(via, kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik