Közélet

Orbán celebjei újra ellepik Gyurcsány faluját

Az ősz legbiztosabb jele Orbán Viktor szereplése a Dobozy kúrián.

Orbán Viktor ezúttal is Kötcsén nyitja a politikai szezont. Azt, hogy pontosan miről fog beszélni, még csak találgatni lehet, de az biztos, hogy ezúttal is a Somogy megyei Kötcsén lesz a legmagasabb az egységnyi területre eső konzervatív közéleti celebek száma. (Mint korábban megírtuk, állandó politikai sztárnak ott van Gyurcsány Ferenc, aki a faluban pár éve házat vett.)

A hagyományos polgári pikniken – az atv.hu fideszes forrásai szerint – szeptember 2-án a kormányfő most is zárt körben tart helyzetértékelést. A jövő évi választások előtt a miniszterelnöki tézisek/meglátások/ukázok különösen fontosak lesznek a kormánypárti médiumoknak és a jobboldal holdudvarnak.

Két éve Orbán sürgette a parlamentet, adjon több eszközt a kormány kezébe, hogy erősebben, hatékonyabban tudják védeni a határokat.

szökőmásodperc-2 (Array)
Orbán: „tízmillióan fognak jönni”
A miniszterelnök Kötcsén, a polgári pikniken végre megszólalt, riogatott, ígérgetett.

Tavaly beszéde központi témája a kvótanépszavazás volt, és az, hogy a hosszú kormányzás új problémákat teremt.

Orbán a Polgári Pikniken: "Meg kell tanulni kenyeret szeletelni a kardunkkal"
A magyar miniszterelnök szerint amit ellenfeleik képviselnek, "annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus."

 

Orbán Viktor ezt követően a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén, a szeptember 13-15. közötti tanácskozás előestéjén tart eligazítást a kormánypárti képviselőknek. A velencei frakcióülés napirendjét még nem határozták meg, de a politikai “atombombák”, a lex CEU vagy a civil törvény hivatalosan nem lesz terítéken, legalábbis Kósa Lajos frakcióvezető előzetes tájékoztatása szerint.

A miniszterelnök nyilvánosan az őszi parlamenti ülésszak első napján, szeptember 18-án szólal fel az előzetes tervek szerint, napirend előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik