Közélet

Leépítéssel reagálhat a Tesco a béremelésre

A sztrájkfenyegetettség hatására béremelési szándékát bejelentő Tesco ötszáz embert küldhet el központi részlegétől, írja keddi számában a Magyar Nemzet.

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke úgy tudja, a cég másként nem tudja vagy nem akarja kigazdálkodni azt, hogy az érdekvédők nyomására növeli a fizetéseket.

A tescós béremelés nem elég: új, közös sztrájkkövetelést adnak be a szakszervezetek
Hétfőn a KASZ is megalakította sztrájkbizottságát, és a KDFSZ-szel egyeztetve, ismét egységesen lépnek fel a tescós dolgozók érdekében.

Pedig a cég által megígért, fejenként 11-17 ezer forintos emelés nem is elég, a Tesco dolgozóit tömörítő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) után a reprezentatív KASZ is sztrájkbizottságot alapított. Ezzel a két szakszervezet újra egyesítette erőit.

Közben a Népszava azt írja, közösen nyújtják be a mai napon bér- és létszámemelési követeléseit a Tesco dolgozóit képviselő két szakszervezet, a cégnek pedig egy hete lesz megegyezni a munkavállalókkal, ha ez nem sikerül 200 üzletben mintegy 16500 dolgozó sztrájkolhat. A lap szerint az a legvalószínűbb, hogy szeptember egyik hétvégéjén zárva maradnak a boltok országszerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik