Közélet
Gyál, 2011. szeptember 2.
Egy fáradt fiú ül az első osztályosok testnevelésóráján a gyáli Bartók Béla Általános Iskolában. Bardóczy Gábor, a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője július 5-én bejelentette, hogy 2012 szeptemberétől bevezetik a kötelező mindennapos testnevelést az általános iskolákban, s ennek megvalósítását létesítményfejlesztési programokkal kívánja segíteni a kormány. A 2012/13-as tanévtől heti három délelőtti és két délutáni testnevelésórát tartanak majd a négy alsó osztályban, míg a felső tagozaton az első évben még csak az ötödikeseknél vezetnék be a mindennapos testnevelést. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az általános iskolai intézményvezetőknek küldött levelében megírta: délutáni napközis foglalkozás keretében szervezhető meg alsó tagozaton a mindennapos testnevelés a most induló tanévben.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Megszívná a Fidesz, ha az alacsonyan képzettek nem szavazhatnának

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 08. 04. 16:31

A Jobbik nyolc általánoshoz kötné a szavazást, ami nem csoda: ők jól járnának vele, a Fidesz kutya rosszul.
Korábban a témában:

Nagy perpatvart okozott a Jobbik minapi javaslata, hogy ugyan vezessék már be a választójogi limitet. Magyarán csak az szavazhasson, aki legalább a nyolc általánost elvégezte és tud írni-olvasni. A Publicus komolyan vette az elméleti felvetést, és utánajárt, mennyire nyesné ez meg a pártok szavazóbázisait.

Felmérésük gerince, hogy 2,2-2,4 millió választópolgárnak van ma nyolc általánosa vagy kevesebbje. Közülük 400 ezren be se fejezték az általános iskolát. Több mint a felük 75 évnél idősebb. A Publicus összevontan kezelte az általánost be sem fejezetteket és a csak általános iskolai végzettséggel rendelkezőket.

Ebből az jött ki, hogy a Fidesznél a legmagasabb az alacsonyan iskolázott szavazók aránya a teljes népességhez viszonyítva: 6 százalékot tesz ki. Az MSZP-nél és a DK-nál jóval kevesebbet, 1 százalékot mutat a mérés. A Jobbik már mínuszban van (-4%), ahogy az LMP (-2%) és a Kétfarkú Kutya Párt meg a Momentum is (-1-1%).

Így az a nagy megállapítása a közvélemény-kutatónak, hogy az iskolázottsági cenzus a Fideszt elég rosszul érintené, de az MSZP és a DK is bukna valamennyi rajta. Ellenben a Jobbik, az LMP, a Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum nyerne rajta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.