Közélet

Az LMP lemondatná a BKK-vezért, a Jobbik a szerződéseket kéri

Szétlopott, elcsalt közbeszerzések teszik élhetetlenné az országot, a rendszerszintű korrupció az, ami lerontja a közszolgáltatások minőségét – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján a BKK-botránnyal kapcsolatban Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője.

A politikus elmondta: a jegyrendszer-ügyben mind a megrendelőnek, mind a beruházónak választ kell adnia arra, miért kerülték meg a közbeszerzést.

Az LMP a BKK vezérigazgatójának távozását követeli

“édeskevésnek” ítélve Dabóczi Kálmán bocsánatkérését. A párt szerint a vezető egy “alibifeljelentéssel” próbált kibújni a felelősségre vonás alól.

Kanász-Nagy Máté érthetetlennek ítélte a főpolgármester “lapítását” is az ügyben, és felszólította Tarlós Istvánt, hogy adjon választ arra: mikor meneszti a BKK vezetőjét. Az ifjúsági szakszóvivő az egész fővárosi közlekedési rendszer megújítását sürgette, amelyen belül a tarifák egységesítését és csökkentését is szorgalmazta.

A Jobbik közérdekű adatigényléssel fordul BKK-hoz

az online értékesítési rendszer bevezetésével kapcsolatos informatikai problémák miatt. Stummer János, az ellenzéki párt budapesti elnöke hétfői fővárosi sajtótájékoztatóján azt mondta: kikérik a teljesítésigazolásokat és arra is kíváncsiak, ki írta alá a tesztfázis és az auditálás jegyzőkönyvét, továbbá ki állította élesre a rendszert.

Mint mondta, tisztán szeretnék látni, hogy fordulhatott elő, hogy “elbaltázta” a projektet a T-csoport.  Megerősítette azt is, hogy a Jobbik jogi osztálya felajánlja segítségét annak a 18 éves fiatalembernek, aki “felhívta az illetékesek figyelmét arra, milyen biztonsági rések tapasztalhatók”. Hozzátette: az eset arra hívja fel a figyelmet, hogy az ország vezetői még a 20. században maradtak.

Stummer János azt is közölte, hogy párttársa, Mirkóczki Ádám a nemzetbiztonsági bizottságban is felveti az ügyet, választ kérve a kormány illetékeseitől arra, van-e más állami megrendelésre elvégzett informatikai fejlesztése a cégcsoportnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik