Közélet
Budapest, 2017. július 18.
Utas a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új elektronikus bérletét használja Budapesten, a Deák téri metrómegállóban 2017. július 18-án. A napokban elindította a BKK az online jegy- és bérletvásárlási felületet, amelyre a vásárlóknak minden nap be kell majd lépniük. Először teljes árú és tanuló, félhavi és havi Budapest-bérletek, 24, 72 órás és hetijegy vásárlására lesz lehetőség.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az LMP lemondatná a BKK-vezért, a Jobbik a szerződéseket kéri

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 07. 24. 14:19

Szétlopott, elcsalt közbeszerzések teszik élhetetlenné az országot, a rendszerszintű korrupció az, ami lerontja a közszolgáltatások minőségét – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján a BKK-botránnyal kapcsolatban Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője.

A politikus elmondta: a jegyrendszer-ügyben mind a megrendelőnek, mind a beruházónak választ kell adnia arra, miért kerülték meg a közbeszerzést.

Az LMP a BKK vezérigazgatójának távozását követeli

“édeskevésnek” ítélve Dabóczi Kálmán bocsánatkérését. A párt szerint a vezető egy “alibifeljelentéssel” próbált kibújni a felelősségre vonás alól.

Kanász-Nagy Máté érthetetlennek ítélte a főpolgármester “lapítását” is az ügyben, és felszólította Tarlós Istvánt, hogy adjon választ arra: mikor meneszti a BKK vezetőjét. Az ifjúsági szakszóvivő az egész fővárosi közlekedési rendszer megújítását sürgette, amelyen belül a tarifák egységesítését és csökkentését is szorgalmazta.

A Jobbik közérdekű adatigényléssel fordul BKK-hoz

az online értékesítési rendszer bevezetésével kapcsolatos informatikai problémák miatt. Stummer János, az ellenzéki párt budapesti elnöke hétfői fővárosi sajtótájékoztatóján azt mondta: kikérik a teljesítésigazolásokat és arra is kíváncsiak, ki írta alá a tesztfázis és az auditálás jegyzőkönyvét, továbbá ki állította élesre a rendszert.

Mint mondta, tisztán szeretnék látni, hogy fordulhatott elő, hogy “elbaltázta” a projektet a T-csoport.  Megerősítette azt is, hogy a Jobbik jogi osztálya felajánlja segítségét annak a 18 éves fiatalembernek, aki “felhívta az illetékesek figyelmét arra, milyen biztonsági rések tapasztalhatók”. Hozzátette: az eset arra hívja fel a figyelmet, hogy az ország vezetői még a 20. században maradtak.

Stummer János azt is közölte, hogy párttársa, Mirkóczki Ádám a nemzetbiztonsági bizottságban is felveti az ügyet, választ kérve a kormány illetékeseitől arra, van-e más állami megrendelésre elvégzett informatikai fejlesztése a cégcsoportnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.