Közélet

Karácsony csak a miniszterelnökségért cserélné le Zuglót

Semmilyen módon nem akarok részt venni egy “Botka-puccsban”,

jelentette ki a Figyelőnek adott interjújában Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa azzal kapcsolatban, hogy állítólag az MSZP-ben ősszel eltávolítanák Botka Lászlót, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét. A zuglói polgármester szerint sokan vannak olyanok, akik kormányváltást szeretnének, de nem akarnak sem szocialistákra, sem valamelyen liberális pártra szavazni.

De ennél sokkal fontosabb, hogy azoknak a fiataloknak szintén el kell látnunk a képviseletét, akik úgy tekintenek a magyar politikára, mint őskövületekre.

Ezek a szavazók, véli a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, erőt és hiteles arcokat akarnak látni, szerinte erre a pártja megoldást tud nyújtani. Mivel az MSZP neve rosszul cseng,

Sokkal nagyobb a siker lehetősége, ha a szocialistákkal és a DK-val egy egyeztetett stratégia alapján próbálunk szavazókat gyűjteni,

vagyis a 106 egyéni választókerületben egy baloldali jelöltet kell állítaniuk.

schiffer-andras(960x640).jpg (Array)
Schiffer: Az ellenzéknek matekozás helyett oda kell figyelnie az országra
Az LMP volt képviselője szerint nem összefogni kell, hanem több szavazatot szerezni, mint a Fidesz.

Egykori pártjáról, az LMP-ről azt mondta:

Schiffer András vezetésével és nélküle is az LMP Magyarország egyik legértékesebb politikai formációja.

A különbség Karácsony szerint mindössze az, hogy más következtetést vontak le akkor, amikor 2012-ben többen elhagyták a pártot. Főleg, hogy a politikus úgy látja, ideológiailag az LMP sokkal közelebb áll a Párbeszédhez, mint a Momentum. Ugyanakkor mindkét pártnál lát arra jeleket az összefogás szempontjából, hogy változhat az eddigi elutasító magatartásuk.

Választás 2018: az MSZP is megkereste a Momentumot
Egyelőre nincs hivatalos együttműködés a Momentum és más pártok között.

Ha 2018-ban nem lesz belőle miniszterelnök, Karácsony Gergely maradna Zugló vezetője.

Nem lennék parlamenti képviselő, s a főpolgármester-jelöltség sem érdekel. Amennyiben jövőre mégsem sikerül elérni a célom, újra Zuglóban indulok a polgármesterségért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik