Közélet

Schiffer: Az ellenzéknek matekozás helyett oda kell figyelnie az országra

schiffer-andras(960x640).jpg (Array)
schiffer-andras(960x640).jpg (Array)

Kormányváltás akkor lesz, ha az eddigi kormánypárti szavazók jelentős számban másra voksolnak majd,

mondta a Heti Válasznak adott interjújában Schiffer András, az LMP korábbi parlamenti képviselője. Schiffer szerint az ellenzéknek végre rá kellene jönnie, hogy nem matekozni kell az összefogással, hanem odafigyelni az országra. Továbbá be kellene látniuk, hogy

2010 óta az ország és a világ állapotát illetően Orbánnak (…) többször is jól működött a szimata.

Az LMP-ről szólva megjegyezte, hogy

a saját pártom nem korrupt és nem hülye,

továbbá hogy az az egyetlen zöld párt. Egykori párttársát, Karácsony Gergelyt kedvesnek, szimpatikusnak tartja, “ráadásul a hajdani “pártütők” közül az egyetlen, akinek van politikai érzéke is”. Az azonban, hogy mérhető a támogatottsága, még nem jelent semmit.

A Medián 2012 őszén Bajnai Gordon pártját is egekbe emelte – két héttel annak zászlóbontása után. Ennyit erről szerintem.

Az összefogást semmilyen formában nem tartja járható útnak, és biztos benne, hogy az ellenzéki párt nem fog belemenni ilyen alkuba, még választókerületi szinten sem.

Szél Bernadett, Sallai Róbert Benedek és Ungár Péter jelenléte az LMP vezetésében számomra garancia, hogy ez sem fog megtörténni.

Schiffer szerint az igaz, hogy a “Soros-szervezeteknek monopóliumuk alakult ki” civilizált társadalomban nélkülözhetetlen civil tevékenységekben, ugyanakkor ennek ellensúlyozására nem az a megoldás, hogy a kormány megbélyegzi őket.

A CÖF-re és más bohócszervezetekre elszórt értelmetlen milliárdokat kellene értelmes célokra fordítani.

És ha már Soros: a párt vezetéséből egy éve kiszálló, jelenleg ügyvédként dolgozó volt képviselő nem tartja antiszemitának a Soros György képével fémjelzett kormányzati plakátkampányt.

Bocsánat, amikor Andy Vajna – állítólag ő is zsidó származású – maszkját mutogattuk a Parlamentben, akkor én is antiszemita voltam?

Bár Schiffer azt vallja, hogy Soros a migrációs krízissel kapcsolatban egész Európa számára “kockázatos politikát népszerűsít és finanszíroz”, de nem szabad túldimenzionálni a szerepét.

Sőt,

Parragh [László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke] ma jóval nagyobb veszélyt jelent a felsőoktatásra, mint Soros,

miközben Schiffer azzal sem tud mit kezdeni, hogy a liberálisok szerelmi vallomásokat hozsannáznak Soros tiszteletére. De ugyanígy nincs értelme annak az “ibizai népmesének sem”, hogy a magyar származású milliárdos egy “megátalkodott öregúr, akinek az a mániája, hogy rosszat akar a magyaroknak”.

szakmunkás képzés (Array)
Visszavágná a kormány a gimnazisták számát
Mert inkább a szakképzés felé terelnék a diákokat, kiszivárgott egy nem nyilvános jelentés.

Az Európai Unióval kapcsolatban elmondta: hogy az embereket szolgáló egysebességes Európára lenne szükség, a német nagytőkének aládolgozó kétsebességes EU helyett. Hozzátette, hogy az európai bérunió felkarolása nem a Jobbik, hanem az ő és Szél Bernadett ötlete volt még 2015-ben.

Persze nem kellemes látnom, hogy a bérunióval a Jobbik házal, a “Fizessenek a gazdagok!”-kal meg pont Botka László, háta mögött Szekeres Imrével és a Lengyel-szalonban sorakozó SZDSZ-es Jurassic Parkkal.

Olyan világra van szükség – mondja Schiffer – ahol nem a multik érdeke az első, de ehhez szükség van EU-ra, Magyarország túl kicsi hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik