Közélet

Lemondatnák Botkát a polgármesterségről

A szocialista pártban vannak olyan hangok, amelyek szerint bizonyítania kellene a miniszterelnök-jelöltnek elszántságát.

Azt javasolták Botka László tanácsadói, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje mondjon le a szegedi polgármesteri tisztségről, ezzel bizonyítva elkötelezettségét – értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint ezzel arra is garanciát adna Botka, hogy végigcsinálja a kampányt úgy is, hogy az előzetesen lefektetett feltételei nem valósulnak meg.

Megkeresték Kerényi Györgyöt, a szocialista párt kommunikációs igazgatóját, aki viszont azt mondta, fel sem merült, hogy Botka lemondana a polgármesterségről, nem is tanácsoltak neki ilyet. Rámutatott, hogy a kormánytagok is el tudják látni egyszerre a kormányzati feladataikat és a kampánnyal kapcsolatos teendőket, Botka pedig több cikluson át volt polgármester és képviselő egyszerre. Hozzátette, hogy Botka elszántságának nincs köze polgármesteri munkájához, arról pedig szerinte korai beszélni, hogy megvalósulnak-e az általa meghatározott feltételek.

A lap forrásai szerint Botkának őszig kellene meghozni a döntést a polgármesterségről. Ha ugyanis ragaszkodik a városvezetéshez, azzal a jövőjével kapcsolatos kétségeket erősíti, márpedig egyre jellemzőbb az érzés a pártban, hogy a miniszterelnök-jelöltnek bizonyítani kell, mivel a közvélemény-kutatások szerint nemhogy kormányváltó szerepben nem tűnik fel az MSZP, de a második helyért harcol a Jobbikkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik