Belföld

Mégis maradhat a Szinyei igazgatója

Balog miniszter egy évet adott neki.

A miniszter arra utasította Palkovics László államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg az igazgató megbízását. Balog Zoltán annak ellenére döntött így, hogy az iskolai igazgatók kinevezése nem miniszteri hatáskörbe tartozó kérdés.

A miniszter a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai tragédiát követő speciális helyzetére, valamint a jelenlegi igazgató neki címzett levelére volt tekintettel, amikor utasította az államtitkárt.

Korábban megírtuk, hogy az igazgató néhány napja e-mailben tudta meg az illetékes tankerületi központtól, hogy Palkovics László nem támogatta a pályázatát. Indoklás nem volt. Tóth Gábor szeretett volna valamilyen pedagógiai, szakmai érvet kapni leváltására, amit a szülők is hiányoltak, szervezkedésbe kezdtek.

Az elutasító döntés indoklás nélkül született meg, így mind a szülői munkaközösség, mind a Szinyei Merse Pál Gimnázium volt és jelenlegi diákjai és az intézmény összes dolgozója értetlenül áll az események előtt. Várjuk az Emmi felelős döntéshozójának az állásfoglalását.

Tóth Gábor felülvizsgálatot kért Balog minisztertől, jelezve, 25 éve tanít a gimnáziumban és tíz éve vezeti az intézményt. Panasz nem volt rá, a tantestület többsége támogatta újrapályázását, és hivatalosan másik jelölt sem volt. A döntés miatt több szülő felháborodott, mivel az igazgató volt az, aki a veronai tragédia után összefogta és átsegítette a közösséget a nehéz időszakon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik